Wpis z mikrobloga

#chwalesie nowym nabytkiem motoryzacyjnym.

BMW G21 330E 2021 od Ormianina z Niemiec. Mam nadzieję że, godnie zastąpi moją ukochaną Giulię Veloce.
Z wyposażenia jest prawie wszystko co tylko się dało - pełny mpakiet, szklany dach, 19" fabryczne, adaptacyjne podwozie, hak, najfajniejsze fotele, lasery - Niemka kupująca to nie żałowała.
Zasięg baterii na 100% w okolicach 40 kilometrów.

Teraz czeka mnie tylko mapka (silnik prosto z 330i) na 420 koni i 700 njuta i mamy fajną ekonomiczną zabawkę.

#bmw #carboners #chwalesie #motoryzacja #samochody
Devasto27 - #chwalesie nowym nabytkiem motoryzacyjnym. 

BMW G21 330E 2021 od Ormiani...

źródło: IMG_2770

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Devasto27: fiu fiu. Fajne bydle, takim można zabić.

Szkoda jedynie że to dwa litry a nie B58, ale po zmianie softu będzie konkurencyjne z serią w R6 ()
  • Odpowiedz
na 420 koni i 700 njuta

@Devasto27: nie czytaj w internecie, ludzie czesto podaja losowe liczby. To nie ten sam silnik jak w 330i, masz slabsze wtryski oraz inna glowice. Benzyniak wypluje ci okolice 290hp, wszystko powyzej to puste liczby. Na overbooscie, jezeli nie masz xdrive to przez 15s zblizysz sie do 400+. Potem jedziesz w okolicach 350hp jak nie zdechnie ci bateria a ta bardzo lubi od 50% ograniczac juz
  • Odpowiedz
  • 0
@bruhh: Popraw mnie jeżeli się mylę ale 330E wychodziło w dwóch odmianach - z blokiem B48B20A lub B48B20B. I właśnie ja mam B48B20B, czyli osprzętowo jest to 330i jeżeli dobrze rozumiem.
  • Odpowiedz
@Devasto27: 420 mapą no nie bardzo, 330i mapa robi 290-300 więc 330e będzie z 340. Dobicie do 400 koni to będzie dodatkowa dłubanina przy silniku nie mówiąc już 400+ z 2l pojemność.
  • Odpowiedz
@Devasto27: w nowej nomenklaturze nie ma juz tego A, B czy C na koncu, juz dawno, tylko ludzie to sobie dopisuja.

Ty masz B48B20 czyli silnik montowany wzdluznie - bo literka B juz nie oznacza benzyniaka tylko kwestia montazowe.

B48A20 to silniki np. w mini czy nowycj jedynkach, montowane poprzecznie. Analogicznie dieselek B47 jak jest montowany wzdluznie to masz B47D20 a poprzecznie
  • Odpowiedz
  • 1
@dolor: Z ojcem pojechaliśmy na wypożyczonej lawecie. Szukałem samochodu cały tydzień.
Wziąłem lekko p----------y od jakiegoś Ormianina i w ciemno wysłałem przelew po obejrzeniu dwóch zdjęc i 15 minutowym namyśle.
  • Odpowiedz