Wpis z mikrobloga

Ją p*erdolę, widziałem dzisiaj Polaka w BMW za jakieś pół miliona na oko. Budżet rozciągnięty do granic możliwości, państwo szykuje się do wojny, a ten zamiast pomóc to jeździ samochodem ( _). Zamiast żebrać o pieniądze w Brukseli to może Polska powinna zabrać pieniądze Polakom i kupić sobie za to coś pożytecznego.

#ukraina #pdk
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SoplicaTadeusz: trollujesz a prawda jest taka że to co mówisz powinno już dawno być wprowadzone, a przynajmniej realna progresja podatkowa zamiast utrzymywania wszystkiego etatem i dochodowym z etatów, żeby byczek odliczył sobie bmw a potem jechał dywersyfikować 500 tysięcy z kpo na catering dietetyczny zatrudniając ludzi na smieciowkach.
  • Odpowiedz
@SoplicaTadeusz

Ją p*erdolę, widziałem dzisiaj Polaka w BMW za jakieś pół miliona na oko. Budżet rozciągnięty do granic możliwości, państwo szykuje się do wojny, a ten zamiast pomóc to jeździ samochodem ( _). Zamiast żebrać o pieniądze w Brukseli to może Polska powinna zabrać pieniądze Polakom i kupić sobie za to coś pożytecznego.

No tak, niby pdk, ale robiac tego rodzaju analogie tylko wystawiasz sie na zarzut zmarnowanych
  • Odpowiedz
Widać, że ma w dupie Polskę, bo gdyby kochał swój kraj to by sprzedał samochód i kupił za to drony dla armii

@SoplicaTadeusz: wiesz co inaczej wygląda to co piszesz, a inaczej wygląda sytuacja, kiedy pół miliona ludzi wraca na Ukrainę na wieść o wojnie - do rodziny i po to żeby walczyć, w jednostkach mobilizacyjnych są kolejki, obrona terytorialna ma więcej ludzi niż karabinów, Polacy masowo wspierają wysiłek wojenny
  • Odpowiedz
  • 0
@Alfiarz Oczywiście. Kwestia uszczelniania systemu podatkowego i dostosowywania go do panujących realiów nie powinna nigdy schodzić z agendy politycznej rządu. Hańbą jest, że można zarabiać u nas miliardy, a podatki płacić w Irlandii
  • Odpowiedz
  • 0
@szybki-bill1 Jasne, też bym chciał żeby wszyscy jak jeden mąż wspierali wysiłek wojenny ale nie żyjemy w idealnym świecie. Zawsze znajdą się elementy starające się możliwe zdystansować. Kilka kwestii:

Jeśli wspieramy wysiłek Ukrainy indywidualnie czy jako państwo to nie robimy tego z dobroci serca, tylko dlatego że leży to w naszym żywotnym interesie. Sasza jeżdżący furą po klubach nie powinien nas nic obchodzić, bo nie robimy tego dla niego ani pomimo
  • Odpowiedz
@SoplicaTadeusz: no i wszystko się zgadza, absolutnie nie mam zastrzeżeń.

To że wsparcie nam się opłaca to jedno, ale to że zwykli Polacy stawali na głowie żeby pomóc to przede wszystkim było z dobrego serca.

Mnóstwo ukraińskich patriotów poszło do woja w pierwszych dniach wojny, mnóstwo zajęło się obroną cywilną, dostarczaniem pomocy itp. Większości tych patriotów już nie ma, rosną na nich zioła albo te k---y torturują ich w
  • Odpowiedz
@SoplicaTadeusz: za to co jego rodzina odprowadziła w podatkach państwo już wiele kupiło, a do takich jak ty tylko dokłada ¯\(ツ)/¯

2/10 - wiem wiem, odpisalem na baita, ale i tak c-------o napisałeś.
  • Odpowiedz