Wpis z mikrobloga

Szarpanie skrzyni podczas przyspieszania.

Kupiłem uszkodzone audi a5 2007r. z niesławną skrzynią multitronic. Zrobiłem wtryski i pompę i okazało się, że skrzynia szarpie, przebieg auta to 205000 tys, jak myślicie dynamiczna wymiana oleju coś może pomóż? czytając stare tematy na forach niektórym pomagało a niektórym zaczęła szarpać ponownie po przejechanych 2,3 tys. Rozumiem, że tylko tyle można spróbować podziałać, bo do tego filtra się nie dostanę bez wyjęcia skrzyni, tylko przy remoncie. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to początek końca skrzyni. Po podpięciu do kompa nie pokazuje żadnych błędów. Ktoś może się wypowiedzieć na ten temat, przy tym przebiegu jeszcze trochę liczę że obejdzie się bez remontu skrzyni, póki co jeżdżę tylko na D, żeby nie przeciążać.

#audi #a5 #samochody #mechanikasamochodowa #multitronic
johnny_tsunami - Szarpanie skrzyni podczas przyspieszania.

Kupiłem uszkodzone audi a...

źródło: image

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xyz_xyz: to jest akurat mit, po stanie auta które kupiłem zakładam że właściciel cham nic nie wymieniał a zwłaszcza oleju, tak jasne wymiana statyczna gdzie robisz ją sobie po 50-60 tys jest okej, ale tutaj ten olej zapewne nie wymieniany, to wolę żeby cały wyszedł z tej skrzyni a nie połowa
  • Odpowiedz
@c43amg: ciekawe czy jakiś fachowiec może rozebrać i zdiagnozować wymieniając sam łańcuch, podobno wtedy poniżej 5k biorą. Jakiś typ z okolic zapłacił ostatnio 12k za pełną regenerację multitronica, masakra ( _) już hajs na tą skarbonkę mi się skończył aktualnie
  • Odpowiedz
@johnny_tsunami jezdze automatami od 10 lat. Wielu producentów skrzyń odradza wymiany dynamicznej. Tak wiec powodzenia. Statyczna wymiana na dwa razy z przejechaniem się miedzy wymianami daje okolo 70% nowego, na 3 razy w okolicach 90+. Btw- czemu kupujesz auto na ktore Cie nie stac ?
  • Odpowiedz
@johnny_tsunami wiem że nie to chcesz usłyszeć, ale im szybciej dasz to do zrobienia na porządnie tym taniej Cię to na końcu wyjdzie :D teraz wymienisz olej, nic to nie da, zrobisz to drugi raz dla pewności i już będziesz 2-3k w tył, a i tak to nic nie zmieni, pojedziesz do chłopa który to robi powie Ci na porządnie 12, a po łepkach 5, dasz zrobić po łepkach wrzucisz 5k,
  • Odpowiedz