Wpis z mikrobloga

Teraz naocznie zobaczyłem, że cała Skandynawia dorzuca się nam do infrastruktury.

@jan_3_sobieski: Właściwie całą Europa, ale roszczeniowym Polakom żadne "dziękuję" nawet przez usta nie przejdzie.
Tylko dej, dej, dej i jeszcze na tą naszą Unię nadają
  • Odpowiedz
@jan_3_sobieski: Generalnie bardzo ciekawy wpis, natomiast co do dzieł kultury zagrabionych podczas Potopu Szwecja zobowiązała się do ich zwrotu w Traktacie Oliwskim, także argument przewodniczki o legalnie wypowiedzianej wojnie nie ma tu zastosowania.
  • Odpowiedz
@jan_3_sobieski: Bardzo ciekawy i wartościowy wpis. Z tymi przewodnikami to chyba trzeba uważać bo niektórych ponosi fantazja. Ja byłem w Pradze kilka miesięcy temu i przewodniczka (polka) mówiła iż czesi nie lubią polaków, jednoznacznie tak stwierdziła. Mówiła też że czeska służba zdrowia działa perfekcyjnie i że jeśli pójdzie się do lekarza ogólnego i on wypisze skierowanie do specjalisty to do tego specjalisty można iść nawet tego samego dnia. Wątpliwe.
  • Odpowiedz
że łunia nas okrada z piniondzów i mamy z niej wychodzić

@Kepler777: obawiam się że w kolejnej perspektywie budżetowej UE będzie dużo gorzej no i?

nato pcha nas do wojny

@Kepler777: wręcz przeciwnie, NATO nas powstrzymuje przed wyrywnymi działaniami polskich polityków
  • Odpowiedz
@siepan: Wyznania katolickiego. Szukałem na Google Timeline, który dokładnie, ale nie jestem w stanie znaleźć. Dziwnie działał mi GPS. Mimo to jest tam bardzo dużo pięknych kościołów katolickich. Polecam zobaczyć:
- Bazylika archikatedralna św. Stanisława Biskupa i św. Władysława w Wilnie
- Kościół Najświętszego Serca Pana Jezusa i klasztor Trynitarzy w Wilnie
Niemniej jest tam mnóstwo kościołów wszystkich wyznań.

@Walerin Napisałem
jan3sobieski - @siepan: Wyznania katolickiego. Szukałem na Google Timeline, który dok...

źródło: unnamed

Pobierz
  • Odpowiedz
Jeśli chodzi o tych słynnych imigrantów w Szwecji i zamknięte na prawach szariatu lokalne muzułmańskie społeczności to ich nie widziałem.

@jan_3_sobieski: musiałeś coś źle zobaczyć. Internet nie kłamie, Szwecja upada.
  • Odpowiedz