Wpis z mikrobloga

Cześć Wrocław

Chciałabym nagłośnić sprawę, dotyczącą rozpylenia substancji odstraszającej dziki w jednym z wrocławskich żłobków. Sprawa dotyczy mnie osobiście, bo to żłobek mojej córy. Sprawca nadal jest poszukiwany, może ktoś kojarzy takiego gościa ?

07.09.2025 r. we wczesnych godzinach porannych gość podszedł do okna i wstrzyknął strzykawką z zewnątrz na okno prawdopodobnie hukinol. Rano pracownicy żłobka uchylili okno i w ten sposób został rozpylony kwas masłowy do środka. Żłobek zamknęli na tydzień i zamówili firmy, które zajęły się usuwaniem szkód. Ale niestety tego zapachu nie da się tak łatwo pozbyć, podejrzewam, że jeszcze przez kilka miesięcy będzie z nami zapach "zgrzybiałej klimatyzacji".
Co ciekawe cały teren jest bardzo monitorowany, na obiekcie jest ochrona, na każdym rogu kamera, facet dokonał tej akcji dosłownie pod okiem kamery.

Może ktoś rozpoznaje sprawcę ??

Ten portal nie raz pokazał, że ma zasięgi. I dojścia w różnych środowiskach.

https://www.facebook.com/share/v/1LstMJB5bF/

#wroclaw #csiwykop
Nadia_ - Cześć Wrocław

Chciałabym nagłośnić sprawę, dotyczącą rozpylenia substancji ...

źródło: 9abace31-7cdb-4dda-a47b-18c09b059961

Pobierz
  • 195
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nadia_: przejrzyjcie monitoring z przed kilku dni, tygodnia, najważniejsze żeby było ciepło, ta osoba prawdopodobnie się tam kręciła o ile nie jest np rodzicem. Trochę dużo przeglądania ale on tam gdzieś jest. Albo mieszka obok i wychodzi rano po południu do pracy, czy z psem, a jeśli jest rodzicem to znajdziecie go w godzinach oddawania odbierania dzieci. Mała szansa że ta osoba się tam nie kręci.
  • Odpowiedz
@Nadia_: Czy to przedszkole jest w normalnym budynku mieszkalnym? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zawsze mnie r---------a takie rozwiązanie - dzieci drą się od rana do wieczora, jak ktoś pracuje z domu to żyć się nie da. Wiem oczywiście, że dla rodziców to super rozwiązanie xD no ale dla reszty mieszkańców już średnio.
Nikt nie robi czegoś takiego przypadkowo:
jest to albo mieszkaniec tego budynku, albo były
  • Odpowiedz
  • 13
@Arivederczi: wyżej dałam foto z lokalizacją, żłobek mieści się w osobnym wolnostojącym budynku biurowca. Nad/pod nie ma żadnych mieszkań. Ogólnie przez to, że lokal jest w biurowcu to tam co kilka metrów jest kamera i ochrona całego obiektu XD Jak widać nieskuteczna.
  • Odpowiedz
@Nadia_: no jak jest w biurowcu to może wkurzał ludzi z biura? Robiłem w jednej takiej robocie, gdzie debile zrobili żłobek w budynku biurowym - matki zachwycone, ale okna nie dało się otworzyć latem, bo w kółko pisk.
Dodatkowo te dzieci nie miały się gdzie bawić na zewnątrz bo tam zwyczajnie był tylko beton w około. Więc wychodziły na betonowy spacerniak przed budynkiem, popiszczały i się chowały.
Sam na szczęście
  • Odpowiedz
  • 8
@Arivederczi: musiałyby bardzo przeszkadzać bo w tym biurowcu nie ma okien uchylnych w środku mają klimę, raz na kilka miesięcy przychodzą tacy "alpiniści" i myją te okna na linkach wspinaczkowych w całym budynku. U mnie w biurze było to samo, nie mieliśmy okien uchylnych.
  • Odpowiedz
@Nadia_: a no jak okien w ogóle nie da się otworzyć to inna sprawa. U nas każdy wolał okno od klimy, bo przez zbyt mocna klime kilka osób miało wieczne problemy z zatokami. W takim razie policja powinna posprawdzać te inne wątki - czy któraś pani się nie rozstała z partnerem, czy w pobliżu nie otworzyła się jakaś konkurencja itd.
  • Odpowiedz
@Nadia_: kamery dają złudne poczucie bezpieczeństwa, zwłaszcza że są zwykle robione po kosztach i włączana jest największa kompresja, do tego kupowana jest najbardziej g------a kamera na sztukę od chińczyka.

Gówniany monitoring to strata pieniędzy i czasu.

Myślałeś kto miał motyw? Jakiegoś dzieciaka wywalili albo nie przyjęli? Zwolniona pracownica? Może wkurzony właściciel lokalu obok?
  • Odpowiedz
@Arivederczi:

Czy to przedszkole jest w normalnym budynku mieszkalnym? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zawsze mnie r---------a takie rozwiązanie - dzieci drą się od rana do wieczora, jak ktoś pracuje z domu to żyć się nie da. Wiem oczywiście, że dla rodziców to super rozwiązanie xD no ale dla reszty mieszkańców już średnio.

Aspołecznym wykopkom już przeszkadza dosłownie każdy aspekt życia w mieście xD Dzieci istnieją w
  • Odpowiedz
@Foxing: tak, przeszkadza mi i nie ma to związku z aspołecznością, to raczej te dzieci będą aspołeczne żyjąc w takich klatkach, po prostu miasto powinno wyznaczyć normalne działki - z placami zabaw, zielenią, w osobnych, niezależnych budynkach. Zamiast tego dzieci się hoduje jak jakieś j----e chomiki pozamykane w klatkach. Witamina D jest niezbędna do życia. A jak te przedszkola w dużych miastach wyglądają? Wszystkie mają oklejone okna jakąś gównotaśmą przyciemniającą
  • Odpowiedz
@Nadia_: nie znam sie ale wypowiem sie. Albo wariat, chociaż ro rzadkie, albo jakiś miejscowy sasiad który czuje osobisty uraz do hałasów i innych nieprzyjemności związanych z bliskością placówki.
  • Odpowiedz
@Nadia_: tam gdzie sie to rozlalo to najlepiej po prostu zrywac, w miejscach gdzie najmocniej j---e
na allegro sprzedaje to kilku sprzedawcow, napisz do wszystkich, niech sprawdza czy ktos z twojej miejscowosci nie kupowal, na 99% nie pomoga, ale moze ktorys pusci farbe, no ale Wroclaw to duze miasto, wiec moze byc ciezko
  • Odpowiedz