Wpis z mikrobloga

Co się do jasnej d--y dzieje z internetem i z tym światem?? Mam wrażenie że coraz więcej ludzi jest uzależniona od tych rolek albo szortów, jestem w domu to mój stary skroluje te gówniane szorty nawet parę godzin, na jazdach instruktor siedzi na rolkach, w autobusie - rolki, w sklepie - to samo, byle podładować dopamine.
Zalewa nas gownoAI z każdej strony, już sam się łapie na tym, że nie wiem czy coś jest tworem AI czy też nie. YouTube coraz bardziej staje się AI'owym gownem, tłumaczenie napisów których nie da się wyłączyć albo nawet dubbing (!). W telefonach AI, w autach AI, smart hołmy sterowane aplikacją, zaraz pewnie w piekarniku też będzie AI. Nawet w robocie ludzie nie używają swojego mózgu tylko piszą na chacie gpt, żeby ten im napisał ładnego maila.

Mam 29 wiosen "zaledwie", a się czuję jakbym miał 79 czasami, powoli nie nadążam za tym wszystkim, może to naturalne z wiekiem, że się przestaje nadążać?
Sam napisałem ten gownowpis używając smartfona xd.
Już możecie wklejać memy z freethinkerem ale nie mam się komu wygadać z takich rzeczy :(

#przegryw #sztucznainteligencja #zalesie
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lordprzegrywus: masz rację ale to nie winna technologii czyli internetu, chat GPT tylko winna ludzi.
Ja tam nie mam facebooka ani innych platform popularnych, co najwyżej YouTube.
Tylko że ludzie do d3bjle i wolą o to taki sposób spędzać czas.
Technologia AL jest potrzebna, ponieważ samemu można uczyć się różnych czynności. To winna ludzi a nie technologii
  • Odpowiedz
@lordprzegrywus: pozwól im się niszczyć ¯\(ツ)/¯ najgorsze jest to że wejdzie jakiś balas cały na biało i będzie cenzurować/inwigilować/zakazywać na czym ucierpią normalni ludzie bo grupka idiotów to idioci i ci na górze będą siłą narzucać innym jak mają żyć.
  • Odpowiedz
@lordprzegrywus: jakiś czas temu w filmach i serialach pokazywali, że content w stylu shortów, tiktoków służy do robienia człowiekowi wody z mózgu. Był taki wątek w Lost, że próbowali robić pranie mózgu poprzez zmuszanie człowieka do oglądania "shortów" na dużym ekranie i z dużą głośnością. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Także nawet się nie kryją. XD

Nie ukrywajmy, social media są tak projektowane, żeby człowiek odmóżdżał się na nich. Opcje strony/aplikacji
  • Odpowiedz
@lordprzegrywus AI i rolki to dwa różne systemy walutowe ( ͡° ͜ʖ ͡°) Uzaleznienie od rolek też mnie przeraża. To przypomina trochę motyw z kasynem, gdzie uzależnieniem jest ciągłe losowanie na jednorękim bandycie z nadzieją na wygraną. Ostatnio w tramwaju rozejrzałem się dookoła i chyba byłem jedyną osobą, która po prostu patrzyła przez okno, a nie w ekran telefonu
  • Odpowiedz
@truchuo: dokładnie, a najgorsze że sam się na tym łapię. Czasami coś odpalę jak ktoś mi coś wyśle i kciuk sam wędruje góra-dół.

Po prostu wyzalilem się z dwóch rzeczy które mnie najbardziej ostatnio w-------a czyli właśnie rolki i ai XD
  • Odpowiedz