Wpis z mikrobloga

Zastanawiacie się nad skorzystaniem z usług PLAY? No to czytajcie ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Od 5 lat korzystam z internetu światłowodowego (początkowo z UPC, którego P4 Sp. z o.o. przejęło kilka lat temu). Wszystko do tej porybyło w porządku. Internet 1 Gbps kosztował mnie 52,00 zł w pakiecie z TV za 29,00 zł + HBO Max 19,99 zł. W lipcu zalogowałem się na swoje konto i zobaczyłem, że mam możliwość rezygnacji z pakietu telewizyjnego, z którego i tak od początku nie korzystałem. Dodam, że lojalnościówka przeszła w umowę na czas nieokreślony już w maju. Zachęcony oszczędnością złożyłem rezygnację. Zarówno na stronie, jak i w mailu potwierdzającym, nie było żadnej informacji o tym, że ta decyzja ma wpływ na koszt dostawy internetu... i tak wczoraj się dowiedziałem, że teraz za internet nie będę płacić 52,00 zł a 389,98 zł ¯\(ツ)/¯ Na czacie otrzymałem informację, że mogą skorygować dotychczas wystawione (zawyżone) faktury, jeśli podpiszę nową umowę (co, swoją drogą już jest moim zdaniem bardzo nieuczciwym zagraniem). Po przełączeniu mnie do konsultantki, która miała przygotować dla mnie nową ofertę, dowiedziałem się, że nie mogą dla mnie jej przygotować i na tym się skończyła rozmowa. Sprawę opisałem już rzecznikowi praw konsumenta - jak tylko otrzymam odpowiedź, to dam znać.

#oszukujo #uokik #play
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach