Wpis z mikrobloga

Czy któryś z banków pójdzie z łatwością na odstępstwo przy kredycie hipotecznym mając ponad 50% wkładu? Ja mam b2b od 4 miesięcy, w zupełnie innej branży niż pracowałem wcześniej, narzeczona ma UOP od lipca na nieokreślony wcześniej tylko na zleceniu. Moje zarobki raczej w żadnym banku nie będą brane pod uwagę, ale jej powinny starczyć na kredyt 300k (zarobki ponad 8 netto), czy któryś bank pójdzie z łatwością na odstępstwo mając tylko dwie wypłaty z tytułu UOP, i wkładem na poziomie 55% wartości mieszkania? W ING powiedzieli, że raczej się nie uda, a nawet jak pozwolą to są duże szanse, że mogą odrzucić później, a umowę przedwstępną mamy podpisana do połowy listopada. #nieruchomosci #banki #kredythipoteczny
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zozol1950: Bo doradca pracuje za sowitą prowizje od banku a spoldzielczaki jej nie płacą więc doradcy kredytowi ich nie proponują. Co prawda są Tacy którzy współpracują ze spoldzielczaki ale.to.margines bo dużo formalności. Serio sonduj temat w spoldzielczakach samodzielnej a w komercyjnych bankach z doradcą
  • Odpowiedz