Wpis z mikrobloga

Skad Filipek ma kasę na te (planowane) podróże po Azji? Ja z---------m ciężko w Polsce jako programista, a nawet mnie nie stać żeby wyjechać za powiat albo kupić mozzarellę (taki ser). Boli mnie d--a.

#raportzpanstwasrodka
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Okunciaran: mówił ze dużo miał lekcji próbnych (te tez się zaliczają do całkowitej liczby lekcji) - tak czy inaczej, idzie jak burza. Tu jest tez sprzężenie zwrotne, bo doświadczenie na preply przełoży się na lepsza prace stacjonarna, heh może nawet legalna, dlatego tak kozaczy i starego na wizji upokarza, niby "na żarty"
  • Odpowiedz
w ogóle coś nie gada o pracy w tym przedszkolu chyba

@niedorzecznybubr: Jeśli faktycznie tyle zarabia tygodniowo jak to @Okunciaran przytoczył, to ja mu sie nie dziwie. Nawet zakładając pesymistycznie, że średnio na tydzien wyciągnie 400$, to i tak wyjdzie 1600$, to jak na warunki Wietnamu bardzo dobry hajs. Te pokoje jednoosobowe za 360 $ full umeblowane na europejskim standardzie z windami, to jeszcze zostanie mu 1240 $ do
  • Odpowiedz
Może bo nie naucza w szkole tylko w domu online ;D.

@PanZuo: ale nie o to chodzi. Nie może tak po prostu mieszkać w Wietnamie xd. Musi wjeżdżać w kółko na turystycznej chyba. A świadcząc jednocześnie pracę zapewne łamie prawo.
  • Odpowiedz