Wpis z mikrobloga

Najsmutniejsze w całej aferze jest fakt, że jedna strona myśli, że kacapy to nawet nie są ludzie, a druga strona myśli to samo o ukrach.
Problem polega na tym, że obie strony mają rację i w razie konfliktu zbrojnego od każdego z przedstawicieli tych armii dostalibyście kulkę w łeb, a wcześniej by wam żonę przeorali kolbą od kałacha.
#polskieonuce
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@thomcios no i co w związku z tym? XD
Mi chodzi o podejście tych ludzi do nas i ich poglądy na temat naszego całego kraju. Dla nich jesteśmy "zgniłym zachodem" i marionetkami USA i NATO.
  • Odpowiedz
@kogut_20: Ukraińcy chcą do Europy i naprawdę w wielu kwestiach się poprawili.
Nie porównuj tego w taki sposób. Wojna to rzecz straszna, ale mimo wszystko uważam, że obecnie te państwa dzieli przepaść cywilizacyjna.
  • Odpowiedz
  • 1
@_mnemonick_ nie dzieli ich nic, oprócz kresek na mapie xD
Jest dokładnie taka sama korupcja, takie same podejście do życia.
Chcą do Europy od kiedy im kacapy wjechały na Krym, jakoś wcześniej nie byli tak mocno zdecydowani co do współpracy. Robili jakieś pojedyncze ruchy, ale nigdy nie zdecydowali się iść na zachód w 100%, tak jak Polska czy kraje bałtyckie, a nawet kraje byłej Jugosławii.
  • Odpowiedz
  • 1
@thomcios głupoty takie gadasz, że aż przykro się to czyta xD
Oni nie walczą o nas, oni walczą o utrzymanie swoich granic na zlecenie swojego rządu i tyle. Poza pojedynczymi przypadkami fanatyków to są zwykłe Mirki, które dostały kartę poboru, względnie ŻW ich wywiozła w samych gaciach na unitarkę.
Za dużo filmów się naoglądałeś. Nie ma żadnego wyższego celu w tej wojnie z ich perspektywy.
  • Odpowiedz
@kogut_20: A co mają walczyć o utrzymanie zachodniej granicy z Polską? W stanie wojny z rosją każdy z nas będzie takim mirkiem który dostanie kartę poboru.

Przestań oglądać filmy od dzikiego trenera, a zacznij Sikorskiego, bo zalatujesz onucą.
  • Odpowiedz
  • 1
@_mnemonick_ ile czasu spędziłeś w Rosji, a ile na Ukrainie? Bo ja bywałem i tam i tam, moja rodzina od matki, jak i od ojca pochodzi z Kresów, więc zwiedzałem oba kraje, oprócz tego zahaczyłem o Białoruś dwa razy. A poza tym nawet byłem w Kijowie z dwa razy na koncertach.
Ci ludzie są 1:1 tacy sami, mają te same odruchy i bez flachy i 20 dolarów nie da się NIC
  • Odpowiedz
  • 2
@_mnemonick_ mordo, ja mam w pupie jakieś "rewolucje" sterowane przez obce rządy xD
Ja mówię o tym, co by Ci zrobił rusek albo ukrainiec, jakby stał na przeciwko ciebie z bronią.
Bo wiesz, co np. by zrobił Słowak? Nic, nie skrzywdziłby Cię. Bo jest normalnym człowiekiem, a nie dziczą ze wschodu.
  • Odpowiedz