Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nobody32: Mam wrażenie, że obecna sytuacja obnaża populizm PiS-u i Konfederacji.
Przed chwilą ktoś wrzucił tweeta Wilka z Konfy – jakieś insynuacje, że to Polacy albo Zachód sami sobie celowo wysłali te drony. To pokazuje, że nawet w takich chwilach Konfederacja uprawia politykę anty-polską i szerzy propagandę wymierzoną przeciw Polsce.

Wiem, że takie mieszanie w głowach daje im punkty wyborcze, ale to też dowód, że ta partia ma Polaków zwyczajnie
  • Odpowiedz
@harcerz: Zapomniałem, że to nie ta właściwa Konfederacja.
Gość w wyborach do Europarlamentu w 2024 otwierał listę Konfederacji w okręgu nr 6. Nie dostał się – to było trochę ponad rok temu. Ale wiem, teraz tak wiele się zmieniło… Bosak wciąż chce robić koalicję z Braunem, ale oczywiście to „zupełnie osobne twory”.

I dziś Mentzen w swoim twitterowym wysrywie napisał, że niby „służenie narodowi ukraińskiemu” to był program PiS. Serio,
  • Odpowiedz
@Nobody32: Polacy jako naród zaliczyli progres nie dzięki a mimo działań polityków poczekaj aż ZUS jebnie. Momentalnie mainstream przejdzie w temat legalnej eutanazji, na NFZ to za te 30 lat+ bym nie liczył. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Nobody32: narzekanie narzekaniem a PIS ma ciągle 30% a PO jawi się jako jedyna alternatywa a Miller ma większe branie w Konfie niż w SLD wszyscy narzekają na duopol a jeszcze bardziej go umacniają. Duopol to jedna sprawa a druga to to taka że PIS daje tylko emerytom a PO daje z siebie całe 30%. Platforma nadal żyje w przeświadczeniu że ludzie nie są debilami i na pewno ich wybiorą
  • Odpowiedz