Wpis z mikrobloga

@niedorzecznybubr: Polacy to generalnie nikogo specjalnie nie lubią, a jak dołożysz tylko szczyptę propagandy i jakiś historyczny epizod w to wpleciesz to masz gotową receptę na wroga nr. 1 dla spranych łbów. Najlepsze przykłady: Anglicy - nie pomogli w II WŚ, Niemcy - temat rzeka, Litwini - wiadomo RON i niechęć do Polski, Ukraińcy - wiadomo, Szwecja - potop i lewackie homokomando, Francja - pedały i początek II WŚ. I
  • Odpowiedz
  • 0
@niedorzecznybubr: To, co piszesz, to totalna bzdura i widać, że nie masz zielonego pojęcia o temacie. Konfederacja zaczęła szerzyć antyukraińską propagandę już na samym początku rosyjskiej agresji – organizowali demonstracje pod hasłem „Stop ukrainizacji Polski”, do dziś można znaleźć nagrania na YouTube. Na Wykopie szalały wtedy boty Kleopatrixy sp. z o.o., które szczuły na Ukraińców.

W tamtym okresie ogromna większość polskiego społeczeństwa sympatyzowała z Ukrainą i Ukraińcami. Niestety, lata takiej
  • Odpowiedz
  • 0
@niedorzecznybubr: Obserwowałem to od samego początku i widziałem wyraźnie, że Konfederacja już od pierwszych dni inwazji wzięła sobie Ukraińców na cel i na nich próbowała robić politykę. Znam się trochę na propagandzie i wiedziałem, że takie działania – zaplanowane od początku na długie lata – przyniosą wymierne skutki. I faktycznie, obserwowałem jak ludzie, nawet na Wykopie, pod wpływem tej propagandy głupieli.

Sam masz wyprany łeb tą narracją, skoro rzucasz ogólnikami
  • Odpowiedz