Wpis z mikrobloga

Szukam człowieka/ludzi o wysokiej kilturze inżynierskiej ze znajomością języka angielskiego do audytu aplikacji VUE + JS + TS oraz ASP.NET. Rozumiem, że raczej nie trafię na kogoś ze całym tym stackiem i nie wymagam. Możemy to podzielić.

Pracuję w firmie która od dwóch lat współpracowała z zewnętrznym podmiotem w zakresie utworzenia apki front + backend. Ja miałem to wdrażać + rozbudowywać o inne kolejne serwisy w znanych mi technologiach.

Dostaliśmy kod, zerknąłem na historię i to jak prowadzą kontrolę wersji było bardzo alarmujące. Do tego stopnia, że zerknąłem czy w ogóle robią testy jednostkowe. No nie robią. W dodatku dwa lata klepali to bez konteneryzacji. Ja czuję, że to jest domek z kart którego strach dotknąć.

Nigdy nie organizowałem takiego audytu i jestem otwarty na sugestie jak potoczyć ten temat.

Obie firmy funkcjonują na terenie Szwecji.

#vuejs #javascript #typescript #aspnet #programowanie
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dostaliśmy kod, zerknąłem na historię i to jak prowadzą kontrolę wersji było bardzo alarmujące. Do tego stopnia, że zerknąłem czy w ogóle robią testy jednostkowe. No nie robią. W dodatku dwa lata klepali to bez konteneryzacji. Ja czuję, że to jest domek z kart którego strach dotknąć.

@Patrick_Rowerovsky: Czego oczekujesz od takiego audytu?
  • Odpowiedz