Aktywne Wpisy

Caracas +65
Zbliża się koniec roku, co jest idealnym momentem na małe podsumowania. Jednym z pytań, które często słyszę, jest to, jak realnie wyglądają warunki pracy i zarobki oficera na promie pasażerskim.
Postanowiłem więc przedstawić, jak wygląda to "od podszewki" na moim stanowisku.
Dane podstawowe:
Stanowisko: Drugi Oficer
Postanowiłem więc przedstawić, jak wygląda to "od podszewki" na moim stanowisku.
Dane podstawowe:
Stanowisko: Drugi Oficer
źródło: temp_file7146357827875720634
Pobierz
Lukardio +49
![Mroczna prawda o chipach TPM [Win11]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/7307b44f28779879eeb3511cdd13135ba904ff7d4cb1e893ee8b473306deb521,q80.jpg)

Tzw. kompromis – aborcję dopuszcza się m.in. w przypadku ciężkich wad płodu, ale tylko jeśli kobieta chce. A jeśli nie chce? To spoko, niech sobie rodzi dziecko, które spędzi całe życie w męczarniach. Jej prawo.
Pro-choice – aborcja do 12 tygodnia, ale jak kobieta chce, to niech sobie rodzi, choćby z ciężką chorobą. Jej prawo, a dziecko niech się męczy całe życie.
W obu przypadkach centrum stanowi decyzja dorosłego, a dziecko jest tylko przedmiotem tej decyzji. Nikt nie pyta, czy lepiej byłoby w ogóle nie istnieć. Nikt nie pyta, kto naprawdę zapłaci cenę tego „prawa wyboru”.
Bo niezależnie od tego, czy mówimy o kompromisie, pro-life czy pro-choice – dziecko zawsze przegrywa.
#antynatalizm #aborcja
Każde dziecko ma prawo być kochane i chciane.
Jeżeli nie jest chciane, to nie powinno sie tu pojawić
Tak jak - nie wiem - nieposiadanie choroby genetycznej, która ustawi nasze życie na azymucie stałego cierpienia.
Mam wrażenie że twoja optyka to "najważniejsze żeby julki d--a bolała". Jeżeli dziecko jest niechciane, to nie powinno przychodzić na świat, tak jak dzieci mocno zdeformowane czy z mózgiem jak