Wpis z mikrobloga

• 1
@Multipurpose_Labels dało by się taniej, ale zooplus z wygody. Zawsze tam wszystko jest, co do Oseska mi trochę też, ale stresowo było jak szukaliśmy mu domu, a w okresie wakacyjnym jest tak wiele kotów, że ciężko było żeby ktoś się zdecydował, ale trafił tak dobrze jak tylko mógł. Za miesiąc Kacper jest u mnie dwa lata, gdzie to minęło? Ale dalej to kociak, osesek był w gorszym stanie jak on. Kacper
  • Odpowiedz
@Lujdziarski Kacperek tak, on nigdy nie dorośnie xd Dziecko forewer. Tu jest problem z hm dostępnością kotów. Brzmi to absurdalnie, ale taka prawda. Wszystko w rękach fundacji - znam kilka, mam kolegę weterynarza to mogę odpowiedzieć, jak to często wygląda od drugiej strony, ale tylko na priv. Ale myślę, że kojarzysz i też nie oglądasz filmików z "ratowania" zwierząt itd. Szukam 2 kotów młodych, ale bardzo ciężko o zwierzaki spoza systemu.
  • Odpowiedz
@Lujdziarski: brak alergii, tylko dlatego jest tym karmiona, że robaki są zawsze najpewniejszym i najbardziej hypoalergicznym źródłem białka zwierzęcego. A ono musi być na białku tylko z jednego źródła więc padło na robaki weterynaryjna i jest mistrzostwo. Tak to było syfu ze skórą.
  • Odpowiedz
@xHaustedd Niedawno rozmawiałam 1,5h z kobietą, której kotka ma 6 (książkowo!) maluchów. 1,5 rozmowy, wysłałam zdjęcia mieszkania, mam profile aluminiowe zamknięte, siatki itd żeby zabezpieczyć balkon... A ona kazała zadzwonić kolejnego dnia o 10:00 i dogadamy szczegóły. No siłą rzeczy nie mogłam, bo pracuję... Z facetem ja robię w urzędzie, on na 2 zmiany - z reguły ktoś jest na chacie. Laska w końcu się nie zgodziła z braku kontaktu.. ja
  • Odpowiedz