Wpis z mikrobloga

#telefony #smartfon #samsung #xiaomi #motorola
Przymierzam się do kupna nowego telefonu bo siedmioletni Hujawej P20 niestety nie przeszedł testu wodoszczelności (bo jej nie miał xD). Wytypowałem 3 modele i mam parę pytań.

Samsung Galaxy A56
1. Pytanie do kogoś kto ma A36/A56/A35/A55. Te ramki w rzeczywistości są tak gigantyczne? Bo jak patrzę na zdjęcia/filmy to siedmioletni telefon bije je na głowę.

Motorola Edge 60 Fusion
2. Pytanie do kogoś kto ma Motorolę. Software serio ma problemy z responsywnością i jakieś dziwne bugi?

Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G
3. I tym sposobem dochodzimy do ostatniego telefonu. Czy #siajomilepsze? Nigdy nie miałem do czynienia z tymi telefonami, jedyne co to wiem że kiedyś chcieli dodać reklamy. Jak się wam korzysta z systemu? Jakieś błędy? Jak z bloatware?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Elec
1. te samsungi to cegły w ręce z i ramki w 56 są juz w miarę wąskie ale nieasymetrycznie grube, u dołu jest warga i sprawia to kiepskie wrażenie

2. z tym modelem nie miałem styczności ale edge 30 neo zwróciłem na reklamację właśnie przez problemy z oprogramowaniem, ogólnie byłem zadowolony na początku z działania urządzenia ale z czasem zaczęły się pojawiać problemy z łącznością przy VoWifi i jakieś bugi
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@hieronimgieroslawski: Wielkie dzięki za szczegółowy komentarz. Z tą ramką to wiem że broda jest większa właśnie, będę musiał pojechać do sklepu i wziąć go w rękę żeby móc samemu ocenić. Dobrze że o ubijaniu aplikacji przez xiaomi napisałeś bo to właśnie jedna z rzeczy która mnie denerwowała w moim obecnym także widzę że też odpada. Nothinga patrzyłem parę tygodni temu jeszcze ale niestety nie ma eSIM, a przynajmniej nie ten
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Arthizo: Nie widziałem niestety żadnych testów tego chipa więc nie jestem w stanie ocenić o ile jest gorszy/lepszy.
No i boli brak wodoszczelności.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
Aktualizacja: Kupiłem przedwczoraj A56 256GB za 1437 cebulionów. Dzisiaj stary Hujawej stwierdził że nagle zacznie mu działać dotykowy ekran pomimo tego że jest widocznie zalany. Złośliwość rzeczy martwych ehhhhh.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
Co do samego A56:
+póki co nie mam do czego się przyczepić jeśli chodzi o interfejs, może po za tym że musiałem obligatoryjnie zainstalować tiktoka, bookinga i amazona (wtf)
+przyciski do sterowania głośnością mają fajny wyraźny klik
-poprzednie modele miały slot na kartę
-zablokowali softwarowo Camera2 API więc kamera jest gorsza niż mogłaby być
-czytnik linii papilarnych trzeba trzymać dobrą sekundę (stary Hujawej reagował po 0.1s)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
-Jezu oni usunęli wbudowanego DACa, mam stary adapter jack-usbc do słuchawek ale to tylko przejściówka i faktyczną konwersję sygnału nadał robił telefon, patrzyłem na xiaomi 12t to tam też tak samo działa, teraz trzeba kupić nowego dongla ehhhhh
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
-Musiałem se zainstalować samsungową apkę Good Lock i moduł Keys Cafe żeby wyłączyć akcelerację usuwania tekstu bo jak się przytrzymało to usuwało całą wiadomość z prędkością światła xD
  • Odpowiedz