Prosze o natychmiastowe interweniowanie W przypadku braku interwencji ,pozwe Wykop.pl .Nie wydalam zgody na podawanie moich danych ani mojego zdjecia .Zostalam tu obrazona a moje biurio zostalo narozone na utrate klientow przez Waszych uczestnikow.Jesli Panstwo nie zareagujecie podaje sprawe do sadu .Moj adwokat wspomnial o odszkodowaniu 500.000 i wzwyz.Zadam reakcji i natychmiastowego usuniecia wpisu narazajacego moja osobe na szykany.Wszystkie osoby komentujace i obrazajace mnie dostana rowniez pozwy.Radze komentujacym usuniecie wpisu a Portalowi natychmiastowej reakcji
Art. 81 ustawy o prawie autorskim – rozpowszechnianie wizerunku wymaga zgody osoby na nim przedstawionej.
Art. 23–24 Kodeksu cywilnego – ochrona dóbr osobistych (m.in. wizerunku, prywatności, dobrego imienia).
Art. 216 kk – znieważenie: wyzywanie, obraźliwe komentarze. Kara: grzywna, ograniczenie wolności, do roku więzienia.
Art. 212 kk – zniesławienie (pomówienie): gdy pisze nieprawdziwe rzeczy, które mogą poniżyć Cię w oczach innych lub zaszkodzić Twojej reputacji. Kara: grzywna, ograniczenie wolności, do 2 lat.
@sylwia-rasch: Jeśli ktoś wrzuca publiczny komentarz na Facebooku, to każdy może go zobaczyć, a zrobienie screenshota i pokazanie go gdzie indziej to po prostu forma cytatu, a nie kradzież danych. Wizerunek (np. zdjęcie profilowe) faktycznie podlega ochronie, ale jeśli samemu się go publicznie wystawia w internecie, to trudno potem twierdzić, że ktoś go “bez zgody” ujawnił. To samo z imieniem i nazwiskiem – skoro są publicznie dostępne, to nie ma
a moje biurio zostalo narozone na utrate klientow przez Waszych uczestnikow
@sylwia-rasch: Bądzmy poważni. To TY powinnaś płacić wykopkom za reklamę. W Niemczech pełno ruskich robi interesy to teraz wiedząc jak jesteś RUSSIA FRIENDLY to będę z tobą robić interesy. Kto wie, może nawet w ramach dobrej współpracy dostaniesz zrabowaną na Ukrainie pralkę albo kibel ( ͡°͜ʖ͡°)
A jak coś to można skorzystać z formularza, proponuje przekopiować treść z FB
@sylwia-rasch: - brak umiejętności stawiania spacji przy przecinkach oraz kropkach - problemy z interpunkcją - konto na wykopie na imię i nazwisko co faktycznie spowoduje "popularność" - artykuły wygenerowane przez AI (są poszlaki dające niemalże pewność, że tak jest), które mają się nijak do sytuacji
@sylwia-rasch: jeśli stracisz klientów to na własne życzenie. Napisałaś posta w takiej formie jaką mają wiarygodne źródła przedstawiające fakty, idąc narracją rosyjską, jednocześnie nie podając źródeł. To przekaz informacji a nie opinia. To był pierwszy błąd. Czepianie się wykopków, którzy to wyśmiali, to drugi błąd.
W przypadku braku interwencji ,pozwe Wykop.pl .Nie wydalam zgody na podawanie moich danych ani mojego zdjecia .Zostalam tu obrazona a moje biurio zostalo narozone na utrate klientow przez Waszych uczestnikow.Jesli Panstwo nie zareagujecie podaje sprawe do sadu .Moj adwokat wspomnial o odszkodowaniu 500.000 i wzwyz.Zadam reakcji i natychmiastowego usuniecia wpisu narazajacego moja osobe na szykany.Wszystkie osoby komentujace i obrazajace mnie dostana rowniez pozwy.Radze komentujacym usuniecie wpisu a Portalowi natychmiastowej reakcji
Art. 81 ustawy o prawie autorskim – rozpowszechnianie wizerunku wymaga zgody osoby na nim przedstawionej.
Art. 23–24 Kodeksu cywilnego – ochrona dóbr osobistych (m.in. wizerunku, prywatności, dobrego imienia).
Art. 216 kk – znieważenie: wyzywanie, obraźliwe komentarze. Kara: grzywna, ograniczenie wolności, do roku więzienia.
Art. 212 kk – zniesławienie (pomówienie): gdy pisze nieprawdziwe rzeczy, które mogą poniżyć Cię w oczach innych lub zaszkodzić Twojej reputacji. Kara: grzywna, ograniczenie wolności, do 2 lat.
Komentarz usunięty przez autora
@sylwia-rasch: Bądzmy poważni. To TY powinnaś płacić wykopkom za reklamę. W Niemczech pełno ruskich robi interesy to teraz wiedząc jak jesteś RUSSIA FRIENDLY to będę z tobą robić interesy. Kto wie, może nawet w ramach dobrej współpracy dostaniesz zrabowaną na Ukrainie pralkę albo kibel
( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak coś to można skorzystać z formularza, proponuje przekopiować treść z FB
- brak umiejętności stawiania spacji przy przecinkach oraz kropkach
- problemy z interpunkcją
- konto na wykopie na imię i nazwisko co faktycznie spowoduje "popularność"
- artykuły wygenerowane przez AI (są poszlaki dające niemalże pewność, że tak jest), które mają się nijak do sytuacji
nie hejtuje, stwierdzam fakty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czepianie się wykopków, którzy to wyśmiali, to drugi błąd.
źródło: temp_file5740205917168709662
PobierzPodzielisz się nimi przed sądem jak Cię dojadą za rozpowszechnianie wrogiej propagandy na szkodę Polski. XD
@RadioaktywnyBorsuk: ale że tak mężatka zrobiła? Daj Pan spokój, takie dobrego męża ma. ¯\(ツ)/¯
Komentarz usunięty przez moderatora