Wpis z mikrobloga

Właśnie od tygodnia próbuje uzyskać podpisy pod dokumentami o przedłużenie doktoratu o rok.

Od tygodnia się proszę promotora, poprawiam sprawozdania i plany badawcze, żeby móc dokończyć swoją pracę, za którą przez ten kolejny rok i tak nie będę miał już płaconego stypendium.

#studbaza #doktorat #nauka #zalesie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Jak dotąd usłyszałem, że mam się nie zasłaniać zmianą metodyki (ja jej nie zmieniałem tylko promotor mi kazał XD) bo to nie ma sensu i w opinii przeczytałem że z opóźnieniem odpisuję na maile (odpisuje tego samego dnia plus mamy do siebie numery telefonu i jesteśmy w znajomych na fejsie).

Nie wiem już po co to robię. Ale jak już się tyle narobiłem to te 2 literki przed nazwiskiem by nie zaszkodziły,
  • Odpowiedz
  • 2
@Janusz_herbu_sKoryBut_Wisnioweczka:
Pa w sumie to nawet nie wiedziałem czy tą profesure zrobił czy nie, ale według wikipedii (dzięki temu pytaniu się dowiedziałem że ma stronę XD) zrobił w 2024. Pamiętam, że się przymierzał, ale mamy taki dobry kontakt, że nie wiedziałem nic więcej, a i tego nie dowiedziałem się od niego XDDDD

@Mariusz_Datecki:
Studia przyrodnicze. Potrzebne jak te hujmanistyczne. Dobrze, że człowiek wiedział że z pasji nie wyżyje
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja: Trzymaj się i walcz. Bo po włożeniu w to czterech lat pracy już szkoda porzucać.
To nie jest karta, którą możesz zagrać, ale warto pamiętać, że jeżeli relacja wygląda dokładnie tak jak opisałeś, to już promotorowi powinno dość trochę zależeć na skończeniu tego doktoratu. Student, który kończy na tym etapie zostaje notką w historii promotora, że coś spieprzył. No i kasy nie dostanie :D

No, ale zawsze to bardzo
  • Odpowiedz
  • 0
@Ucik
Nie no zjebem to może nie. Jest specyficzny i to mocno i za cholerę się nie dogadujemy. Na początku jakoś to sztywno ale szło.
A potem znalazł sobie asystentkę...
  • Odpowiedz