Wpis z mikrobloga

Typowy b2b mitoman jest typowy.
ZUS, który od 100 lat mimo wojny, stalinizmu, komuny, transformacji ustrojowej nadal wypłaca ludziom świadczenia na pewno upadnie, trust me bro.

Żydowskie międzynarodowe fundusze oparte o jedną wielką spekułę i h----d, jaką jest giełda, działając w tych samych warunkach, które mają zniszczyć ZUS, uczynią cię krezusem.

Na dokładkę odłożenie z 40k rocznie w kilka lat tyle, żeby generować 6 średnich krajowych. Czyli z 200k (5 lat x 40k) zarabianie co miesiąc 30k xD ROI prawie 200%, takich mamy geniuszy finansów na Wykopie.

#pracait #programowanie #programista15k #mitoman15k
RomskaPaloUl_Laputa - Typowy b2b mitoman jest typowy.
ZUS, który od 100 lat mimo wojn...

źródło: Screenshot_20250911-143728-419

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Olsea: jeszcze koleś za przykład świetnego interesu podał Orlen, który jest taką samą państwową instytucją jak ZUS xD i obsadza się go partyjnymi nominatami.
Długoterminowo to za 9 lat wszystkie nowe samochody w UE muszą być elektryczne i ciekawe jak wpłynie to na sytuację finansową koncernu paliwowego.
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa: szczerze mówiąc to nawet w tych lepszych czasach nie słyszałem od kolegów żeby mieli jakieś super górki i z tego żyli. tak naprawdę by mieć niezależność finansową to trzeba mieć z kilka milionów złotych (bodajże 3 albo 4 ale nie chcę kłamać) i wtedy możesz sobie żyć z procentów. większość raczej wyższa klasa średnia; fura, skóra i komóra i kredyty na mieszkania. niektórzy mieli po dwa nieruchomości

a teraz
  • Odpowiedz
@Olsea: tak ale główny problem to jednak wysokie koszty życia w polsce. na przykład parę lat temu na blogu finansowego ninji był wpis od czytelnika, że razem z żoną zarabiają 10k na rękę i mają długi ale powoli z nich wychodzą. To było z 6 lat temu i pamiętam jak ludzie w komentarzach się dziwili jak to jest korwa możliwe, że AŻ tyle zarabiają i mają długi.

A teraz dycha? Wynajem
  • Odpowiedz
@Olsea: mam kuzynkę co ma prawdziwą firmę i mówi że ludzie przychodzą i chcą dużych pieniędzy a ona ich nie ma. ja rozumiem obie strony, ciekawe kiedy to p--------e bo koszty życia rosną jak szalone a ludzie żądają coraz wyższych pieniędzy co jest zrozumiałe
  • Odpowiedz
@Olsea: byłem u optometrysty. wydałem 3.5k zł. moja księgowa z 100 zł teraz już ściąga 300 zł. to jest istne szaleństwo xD

tak naprawdę to powinnyśmy siedzieć na tagu #programista20k bo 15k po odliczeniu podatków już powoli zbliża się do średniej.

ja w tym miesiącu płacę 3000 zł zusu
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa ale co jest dziwnego w odkładaniu 40k czy więcej rocznie? Na b2b jest to możliwe a na UOP tą kwotę by się pewnie wpłacało na ZUS czy podatek 32% więc jak ludzie młodzi i zdrowi są to często wola mieć tą górkę hajsu tu i teraz by móc wziąć kredyt albo kredyt nadpłacać by go spłacić w kilka lat a nie w 15 czy 20. Kwestia wyboru bo nikt nie
  • Odpowiedz
@lormont: mam poważne problemy z wzrokiem. 1.5k same szkła na dal i bliż (na szczęście mam dobre oprawki i nie kupowałem nowych) + 320 zł badanie a reszta to koszt terapii wzroku na którą chodzę.
  • Odpowiedz