Aktywne Wpisy
SmutnoMi +3
#kryptowaluty #gielda #inwestowanie #pytanie
Czy znacie kogoś, kto realnie zarobił na krypto?
I nie:
1. Nie chodzi mi o kolege kolegi którego ojca brat został milionerem, tylko o osobę którą znacie w realu i w miare ufacie.
Czy znacie kogoś, kto realnie zarobił na krypto?
I nie:
1. Nie chodzi mi o kolege kolegi którego ojca brat został milionerem, tylko o osobę którą znacie w realu i w miare ufacie.

Kalifat +2
Kto tu ma pierwszeństwo?
Czerwony ma puścić niebieskiego mimo że niebieskie jedzie wewnętrznym pasem i czerwony ma go z lewej strony?
Jakoś dziwnie zaprojektowali to rondo xD
#prawojazdy
#kiciochpyta
Czerwony ma puścić niebieskiego mimo że niebieskie jedzie wewnętrznym pasem i czerwony ma go z lewej strony?
Jakoś dziwnie zaprojektowali to rondo xD
#prawojazdy
#kiciochpyta
źródło: image_picker_99903BE2-D11E-4FEC-BB35-E7F25E9C4554-96155-00001D448AA3AE94
Pobierz

Moje poglądy trudno wcisnąć w prostą łatkę „prawak” albo „lewak”.
W życiu prywatnym cenię tradycyjny model rodziny - uważam, że to mężczyzna powinien być głową rodziny i zapewniać byt, a kobieta może skupić się na domu, opiece i atrakcyjności. Jednocześnie jestem za pełnią praw dla osób LGBT, w tym prawem do adopcji, oraz za wolnością wyboru w kwestii aborcji i eutanazji. Każdy ma prawo żyć po swojemu – po prostu uważam, że państwo powinno promować tradycyjny model jako sprawdzony fundament pod względem demografii, ale bez dyskryminacji innych. Pełnia wolności wyznania czy przekonań bez narzucania ograniczeń innym. Nie mam nic przeciwko marszom lgbt jak i marszom niepodleglosci itd
Łączę redpill w wersji samorozwojowej (mężczyzna ma być silny, zaradny, wartościowy) z feminizmem rozumianym jako wolność wyboru kobiety – jeśli chce kariery, ok; jeśli chce klasycznej rodziny – też ok. Nie uważam że redpill jest przeciwieństwem feminizmy, ale też uważam redpill za coś innego niż incel.
Politycznie jestem za federalizacją UE, ale z twardą walką o jak najlepszą pozycję Polski. W gospodarce stawiam na liberalizm ekonomiczny, ograniczone transfery socjalne w modelu skandynawskim i ekologiczne podejście oparte na technologii i rynku.
W skrócie: liberalny konserwatysta społeczny + proeuropejski liberał gospodarczy + progresista w prawach jednostki.
Do tego nie mam wątpliwości że w wojnie na wschodzie należy wspierać Ukrainę przeciw totalitaryzmowi.
No i na kogo miałbym głosować, jak nie na KO?
#razem to dla mnie za bardzo na lewo, #konfederacja mi nie pasuje sprzeciwem dla liberalizmu czy wsparcia ukrainy #pis szkoda gadac w ogole
#pytanie #kiciochpyta #demokracja #4konserwy #liberalizm #neuropa #lewackalogika #prawackalogika
@gharman: Lewak with extra steps
@gharman: Czyli libek. Można się rozejsć.
Przynajmniej taka jest moja ocena Zandberga i ekipy.
@Hrjk: dobrze podsumowales, do tego dochodzi zbyt nachalne promowanie opcji lewicowych (feminizm itp)