Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki - temat snu u półrocznego dziecka.
Czy ktoś z Was zmagał się z nieumiejętnością spania przez niemowlaka? Próbowaliśmy wszystkiego i nic nie działa. Żadne rutyny, cuda na kiju. Półroczny niemowlak nie umie spać dłużej niż pół godziny w dzien (chyba, że w wózku co nie jest zalecane), a uśpienie go to koszmar. Chyba ze 3 kursy przerobiliśmy bez efektów. Dał sobie ktoś z tym radę?
#dzieci
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@FilSardyn każdy miał ten problem. Dlatego człowiek zaczyna rozumieć czemu Madzia z Sosnowca miała 6 miesięcy jak stała się sławna. Są setki poradników, łączy je to że nie działają. Możliwe że trafisz jakąś magiczną metodę ale to pewnie tylko będzie zbieg okoliczności.
  • Odpowiedz
Chyba ze 3 kursy przerobiliśmy bez efektów.

@FilSardyn: Poczekaj na kursy odpieluszkowania ( ͡º ͜ʖ͡º)

Moje miało kilkudniowe okresy, kiedy spało tylko na mnie, tylko
  • Odpowiedz
@FilSardyn: moja 1 tak spała, chodziłam na 2,5-3 godzinne spacery do 10 miesiąca jej życia ( ͡° ͜ʖ ͡°) a na wieczór działał szum. Dość głośny. Z telewizora. Potem przerzuciła się tylko na spanie przy szumie i drzemki 1h w domu ale za to ciurkiem całą noc. Nie ma rady takie są dzieci. Moja przyjaciółka sie dziwiła ze mi tak krótko śpi bo jej spała 3
  • Odpowiedz
@FilSardyn: No właśnie, znam podobną historię tylko chyba cięższy kaliber. Dziecko nie chciało spać gdy nie było na rękach, ale przede wszystkim cały czas płakało. 20h na dobę. Nie pamiętam czy zdiagnozował to osteopata czy fizjoterapeuta czy SI. Dziecko podczas porodu nie zostało dobodźcowane co ma miejsce podczas przeciskania sie przez kanał rodny. Pomogło masowanie, z dosć dużym uciskiem jak na dziecko, uciskanie stawów dłoni, stóp. Ogólnie całe ciało musiało
  • Odpowiedz