Aktywne Wpisy
Wilk__95 +81
Do wszystkich osób publikujących treści pod tagiem #sebcel na Wykop.pl
Granica została przekroczona. To, co od dłuższego czasu pojawia się pod tym tagiem, nie jest krytyką, tylko zorganizowanym hejtem, który narusza moje dobra osobiste i wizerunek. Każda kolejna próba ośmieszania, zniesławienia czy ataku będzie traktowana jako dowód w sprawie.
Nie interesują mnie anonimowe docinki, bo „anonimowość” w internecie kończy się w momencie, gdy sprawą zajmuje się sąd. Wbrew temu, co niektórzy sądzą,
Granica została przekroczona. To, co od dłuższego czasu pojawia się pod tym tagiem, nie jest krytyką, tylko zorganizowanym hejtem, który narusza moje dobra osobiste i wizerunek. Każda kolejna próba ośmieszania, zniesławienia czy ataku będzie traktowana jako dowód w sprawie.
Nie interesują mnie anonimowe docinki, bo „anonimowość” w internecie kończy się w momencie, gdy sprawą zajmuje się sąd. Wbrew temu, co niektórzy sądzą,

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

ps Kiedy polki z tiktoka obrażały ukrainki to za publikację ich zdjeć (nawet bez danych osobowych) leciały od razu bany.
Art. 81 ustawy o prawie autorskim – rozpowszechnianie wizerunku wymaga zgody osoby na nim przedstawionej.
Art. 23–24 Kodeksu cywilnego – ochrona dóbr osobistych (m.in. wizerunku, prywatności, dobrego imienia).
Art. 216 kk – znieważenie: wyzywanie, obraźliwe komentarze. Kara: grzywna, ograniczenie wolności, do roku więzienia.
Art. 212 kk – zniesławienie (pomówienie): gdy pisze nieprawdziwe rzeczy, które mogą poniżyć Cię w oczach innych lub zaszkodzić Twojej reputacji. Kara: grzywna, ograniczenie wolności, do 2 lat.
#moderacjacontent @Moderacja @a__s #wykop @wykop
źródło: image
PobierzNo więc informuję. W momencie wrzucenia swojej facjaty do książkomordy czy X zrzekasz się praw autorskich i pośrednich a także ochrony wizerunku tej konkretnej publikacji. Właścicielem zdjęcia czy komentarza staje się wyłącznie platforma. Firmy te są prywatne i podlegają one jurysdykcji lokalnej ( w przypadku FB i X
Bedziecie jechani kacapscy kolaboranci.
Z jednej strony masz rację, z drugiej osoby działające na szkodę całego kraju należy piętnować jak najbardziej ¯\(ツ)/¯
Komentarz usunięty przez moderatora
@rovenna: Czyim mulciakem jesteś, znalazłaś siebie na wykopie i nowe konto stworzone (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Bo za dobrze znasz tagowanie żeby być zwykłą zielonką
Udostepnienie czegokolwiek na ogolniedostepnym portalu nie wypelnia art 81. NIe jest to prywatna rozmowa (BTW wiesz ze prywatna rozmowe tez mozesz upublicznic bez wiedzy/zgody drugiej strony? Pod pewnymi warunkami - na przyklad nie mozesz jesli sa tam dane wrazliwe firmy)
Jak ktos cos upublicznil to