@winsxspl nie chodzi o to że go nie próbowali powstrzymać tylko że nie pomogoli jej tylko udawali że nic nie widzą lub tych jak patrzyli gdy ofiara się wykrwawiala
i jak byś jej pomógł, jak z tętnicy z szyi tryska krew? Czekam na odpowiedź
Widzisz, być może jest między nami jakaś przepaść cywilizacyjna. Ja bym zrobił cokolwiek w mojej mocy choćby okazało się nieskuteczne i zbyt późno. Ty być może przeszedłbyś nad nią uważając żeby nie poplamić butów i wzruszył ramionami mówiąc "no i ch*j, z tętnicy tryska, idę do domu".
@ElonMuskKochamCie oni wszyscy na tym filmie wyglądają jakby byli jacyś naćpani. Jak we śnie jakimś, otumanieni. Myślę, że u nas trochę inaczej by wyglądała reakcja na takie zdarzenia.
@szarekredki nie powiedziałem, że nic bym nie zrobił. Zastanawia mnie tylko co ty byś zrobił. Zdjął koszulkę i obwiązał jej szyję? Czy usiadł obok i powiedział, że będzie dobrze?
@wooster: Nie oczekuję niczego więcej jak zaalarmowania ludzi, wezwania pomocy i uciskania miejsca krwotoku. Tyle i aż tyle. Przypadkowy świadek nie jest specjalistą by oceniać rodzaj ramy i szanse na przeżycie. Elementarne ludzkie odruchy w cywilizowanym kraju.
reszta nic nie zrobiła gdy dziewczyna się wykrwawiała.
@szarekredki: tyle się nasłuchali o manspleiningu, że nie chcieli narzucać swojego patriarchalnego opresyjnego sposobu pomocy. W końcu to silnia niezależna kobieta, na pewno sama zrobi wszystko lepiej! Poza tym nie wiesz nawet jaki to stres dla kobiet, jak jakiś obcy incel zakolak do niej cos mówi! Niestety zabrakło niedźwiedzia w okolicy, bo jak wiadomo babeczki wolą spotkać niedźwiedzia niż faceta, trzeba pomyśleć
Ukrainka sama się prosiła. Po co siadała w części przeznaczonej dla czarnych? Nie bez powodu ktoś wprowadził segregację...
@pjk13: Ale ona uwielbiała BLM, więc widocznie z nimi się identyfikuje i ich woli od wstrętnego białego opresyjnego patriarchatu. Poza tym chcącemu nie dzieje się krzywda, graj w głupie gry, wygrywaj głupie nagrody
tak powinno być
Widzisz, być może jest między nami jakaś przepaść cywilizacyjna. Ja bym zrobił cokolwiek w mojej mocy choćby okazało się nieskuteczne i zbyt późno. Ty być może przeszedłbyś nad nią uważając żeby nie poplamić butów i wzruszył ramionami mówiąc "no i ch*j, z tętnicy tryska, idę do domu".
@czemu_dlaczego: podziel się kolego
@szarekredki: tyle się nasłuchali o manspleiningu, że nie chcieli narzucać swojego patriarchalnego opresyjnego sposobu pomocy. W końcu to silnia niezależna kobieta, na pewno sama zrobi wszystko lepiej! Poza tym nie wiesz nawet jaki to stres dla kobiet, jak jakiś obcy incel zakolak do niej cos mówi!
Niestety zabrakło niedźwiedzia w okolicy, bo jak wiadomo babeczki wolą spotkać niedźwiedzia niż faceta, trzeba pomyśleć
@pjk13: Ale ona uwielbiała BLM, więc widocznie z nimi się identyfikuje i ich woli od wstrętnego białego opresyjnego patriarchatu. Poza tym chcącemu nie dzieje się krzywda, graj w głupie gry, wygrywaj głupie nagrody