Wpis z mikrobloga

Nagranie zamachu Kirka powinno służyć jako symbol przyszłości, którą chcą nam zaserwować fetyszyści szerokiego dostępu do broni. Teraz jak się lewak z prawakiem u nas nie zgadza, to sobie pokrzyczą i się rozejdą, ewentualnie ktoś w łeb dostanie. Sprzedawajmy w Lidlach karabinki, to spory światopoglądowe wariaci będą rozwiązywać w sposób definitywny.

Wyleczcie się z tej miłości.

Btw. X chyba usuwa filmiki z wczorajszego zajścia. Chyba im się nie podoba, że kolega Muska stał się antyreklamą drugiej poprawki.

#bekazprawactwa #bron #usa #urojeniaprawakoidalne
camelinthejungle - Nagranie zamachu Kirka powinno służyć jako symbol przyszłości, któ...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 167
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SotrazX porównanie totalnie bez sensu. Noże wymagają bezpośredniego kontaktu z potencjalną ofiarą. Szansa powodzenia zamachu z wykorzystaniem noża, np. na osobę publiczną, jest setki razy mniejsza, niż z wykorzystaniem broni. No i noże przede wszystkim służą do czego innego niż robienie ludziom krzywdy. Broni w Polsce praktycznie nie ma i tak powinno zostać. Każdy; kto chce losowych patusów wyposażać w Glocka, jest wariatem.
  • Odpowiedz
@camelinthejungle W polsce jest okolo 500.000 osób z niezarejestrowaną bronia czarnoprochową. Kazdy sebek se może kupić za 2k rewolwer. A jakieś nie widać tych strzelanin w jednoronym etnicznie i kulturowo kraju.
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: Jesteś lewakiem?

@kidi1 nie, jestem konserwatystą, który totalnie nie rozumie fascynacji bronią palną i racjonalizowania po raz 1000, dlaczego w USA doszło do kolejnej strzelaniny.

Jako konserwatysta uważam, że skoro obecny stan się sprawdza (jest w miarę bezpiecznie, nie ma dużej liczby przestepstw z bronią), to zmiana tego stanu jest lewacka.
  • Odpowiedz
@camelinthejungle dla mnie to oczywiste że szeroki dostęp do broni to idiotyczny pomysł. Patole zamiast walić się po mordzie strzelaliby do siebie i jeszcze postronni mogliby ucierpieć. Dobrze jest jak jest.
  • Odpowiedz
@camelinthejungle w Polsce mamy łatwy dostep do broni, natomiast wymaga wylozenie kilku tysi, wykuciu paru testow i czekania kilka miesiecy, co skutecznie eliminuje najglupsza czesc sloleczenstwa.
Okres karencji miedzy zdaniem egzaminu, a kupnem broni eliminuje z kolei tych, ktorzy chca cos odwalic lod wplywem emocji.
Git.
  • Odpowiedz
@camelinthejungle trochę byłam w szoku jak przeczytałam rano tego newsa, bo znam gościa od strony p---------a kocopołów, ale to nie powód żeby go zabijać. A potem się dowiaduje, że twierdził, że czasem jakaś ofiara strzelanin to mała cena za dostęp do broni :v ironic
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: jeszcze skoro prawica sobie tak wali do posiadania broni to dlaczego nie zrobią sobie pozwolenia, jakbym chciał mieć bron to wolałbym żeby nikt wokół nie miał takowej, to u nas jest idealny system pod to gdzie w zamian za kilka k, poświęcenie czasu i jakieś testy dostajesz pozwolenie na b--ń i przy okazji masz pewność że żadna małpa po podstawówce na ulicy takiej broni nie posiada
  • Odpowiedz
Wyleczcie się z tej miłości.

@camelinthejungle: A ja bym chciał model szwajcarski.
I po prostu grał na statystykę. Bez polityki i szarpania się.

Podobnie jest we Francji (spędziłem tam 3 miesiące życia, mam sporą rodzinę), gdzie Kuzyn w odpowiedzi - już z dekadę, dwie temu - na klasyczne "coroczne palenie salonu citroena" (swoisty festyn w Aulnay, na przedmieściach Paryżewa ( ͡º ͜ʖ͡º)) odpowiedział: tak, główne miasta mogą wyglądać źle.
Krzewiciel_prawdy - >Wyleczcie się z tej miłości.

@camelinthejungle: A ja bym chciał...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz