Wpis z mikrobloga

#perfumy
Po długim czasie zgłębiania tematu sprawdziłem już praktycznie wszystko, co było do sprawdzenia w tej kwestii. Wczoraj wpadł ostatni element układanki – opus magnum, wisienka na torcie: Bvlgari Tygar. Tym samym zakończyłem testowanie tego DNA i mogę śmiało stwierdzić, że… nie da się jednoznacznie wskazać, co pachnie najlepiej :P

Wiem jednak, że nie tylko ja miałem tę zagwozdkę – jak naprawdę wypadają zapachy z rodziny Vibrato/Tygar. Dlatego postanowiłem podzielić się kawałkiem mojej kolekcji dekantów, żeby ktoś miał wszystko zebrane w jednym miejscu. Niestety brakuje najczęściej wspominanego klona – Turathi Blue (wypsikałem do końca ;p), ale akurat jego najłatwiej zdobyć.

Zakładam, że większość mirasów zna już część z tych zapachów. Ja chciałbym sprzedać to tylko w całości, jako pakiet – nie bawię się w pojedyncze sztuki. Jeśli nie znajdzie się kupiec na cały zestaw, po prostu zostawię sobie to piękne DNA. Uznałem jednak, że ktoś może chcieć zgłębić temat od A do Z tak jak ja, więc od razu jasno to zaznaczam :)

Łącznie jest 10 pozycji – wszystkie to ubytkowe dekanty od mirasów z tagu, poza numerem 10.
1 Bvlgari Tygar 3,5ml 9zł/ml
2 Ex Nihilo The Hedonist Extrait de Parfum 4,5ml 10,5zł/ml
3 Goldfield & Banks Australia Ingenious Ginger 4,5ml 6,5zł/ml
4 Kajal Kajal III 2ml 5zł/ml
5 Maison Alhambra Sceptre Bronzite 8ml 0,8zł/ml
6 Pana Dora Aqua de Dora 4ml 8zł/ml
7 Rue Broca Théorème Homme 15ml 0,7zł/ml
8 Sospiro Vibrato 2,5ml 7zł/ml
9 Spirit Of Kings Arrakis 4ml 7zł/ml
10 Tiziana Terenzi Rosso Pompei 9,5ml 5,5zł/ml

Ceny takie jak pamiętam, że brałem, albo najniższe, które wiem, że się pojawiły (np takie Vibrato kupowałem po 10zł/ml, ale ostatnio był wysyp z Notino, więc liczone jako 7zł/ml)
Objętości mocno na oko, więc proszę bez krzyków. W komentarzu wrzucę fotkę do oceny własnej, czy widzi się wam to oszacowanie.
Dekanty wliczone w cenę, przesyłkę biorę na siebie. 250 zł za całość
Omniscient - #perfumy
Po długim czasie zgłębiania tematu sprawdziłem już praktycznie ...

źródło: image

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@arinkao: Sprawdzam jak najbardziej, bo powoli wciągam moją żonę w to bagno perfumowe :) Ale szczerze mówiąc – nie bazowałbym zbyt mocno na moim nosie ;) Wciąż jestem strasznym laikiem w tym temacie i sam sobie do końca nie ufam. Za mało jeszcze przewąchałem.

Nie zrzucam odpowiedzialności z siebie, ale nasze niewiasty – @przypadkiem-, @ewataewa – pewnie mają na koncie znacznie więcej damskich zapachów :)

Jeśli zależy
Omniscient - @arinkao: Sprawdzam jak najbardziej, bo powoli wciągam moją żonę w to ba...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Omniscient: Dobra dzieki, tam trzeba napisać o zmianę paska. Może ci nie chca mienić żeby podbijać statystki gdzie różowe póki co to 10% wykopu z czego 6 to fałszywe paski ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Omniscient: perfumiage testujący jeden zapach w 10 wersjach, przy czym 99% osób powie "to jest to samo" xd to mocny vibe audiofila i złotych podkładek pod kable ¯\(ツ)/¯. Jak ktoś ma siano to imo brać Vibrato lub ewentualnie Tygara, a jak ma być tanio to Turathi, reszta to szukanie dziury w całym bo to dna jest obecnie przeruchane gorzej niż Aventus
  • Odpowiedz
@Omniscient: nie znam oryginału, ale wg wielu opinii najlepszym klonem jest Black Panther, z tych co sprawdzałem też wydawał mi sie najlepszy - w sensie sam zapach, bez porównywania
  • Odpowiedz
mocny vibe audiofila i złotych podkładek pod kable

@Bonsoul: perfumiage raczej nie mają problemu z jedną jedyną rzeczą, która śmiertelnie przeraża każdego audiofila

• Odpowiedz