Wpis z mikrobloga

• 0
@Antybristler: aktualnie nie gram, ale ta nowa koncepcja z korwetami to przekozacka sprawa :)

@acidd: warto wrócić, fajna sprawa :D Zwłaszcza, że można organizować sobie też pomieszczenia w środku i fajnie wygląda lądowanie takiego kolosa na planecie.
  • Odpowiedz
warto wrócić, fajna sprawa :D

@Antybristler: wiem! kocham NMS - serio, uważam, że to jedna z lepszych gier na świecie i gram w nią od samego startu (z przerwami of kors), ale teraz wskoczyła nowa liga PoE2 i muszę się trochę wyszaleć i jak mi się znudzi to pierwsze wracam tam :)
  • Odpowiedz
@Antybristler: D--y nie urywa, wiem, ale to taka pierwsza na szybko z defaultowych komponentów, żebym mógł skakać z orbity. W międzyczasie kopię w poszukiwaniu lepszych komponentów i zabieram się za ekspedycję!
xgre - @Antybristler: D--y nie urywa, wiem, ale to taka pierwsza na szybko z defaulto...

źródło: IMG_9956

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Vaclav: wnętrzem są moduły mieszkalne w kształcie prostopadłościanu, korytarze i kokpit. Reszta to nabudowane na to ozdoby. Oczywiście moduły jak i wszystko inne rozmieszczasz po swojemu.
  • Odpowiedz
@LZBNZ: 10 godzin to dopiero początek, ja mam 300+, w pewnym momencie to jednostki się już same zbierają, np. jak masz frachtowiec i flotę fregat, to wystarczy wysyłać fregaty na misje.

Komponenty do korwety możesz też wydobywać na planetach które mają złom do zebrania (to pokazuje skaner na statku).

Ale najlepiej to zacznij po prostu aktualną ekspedycję (za jakiś miesiąc się skończy, więc im szybciej tym lepiej), tam na początku
  • Odpowiedz
@xgre: Frachtowiec to dla mnie jakaś abstrakcja, kompletnie nieosiągalna.
flota fregat co to znaczy?

Chyba po prostu bedę wykonywał głóne questy na razie, bo wydaje mi sie że dopiero mi odblokują różne opcje...
  • Odpowiedz
@LZBNZ: Frachtowiec to taki duży statek, który możesz chyba dość wcześnie dostać, wystarczy że uratujesz go przed atakiem piratów randomowo po którymś tam warpie do nowego układu, z wdzięczności kapitan oddaje dowództwo. We frachtowcu możesz wybudować sale zarządzania flotą i werbować fregaty, czyli statki npc, które potem wysyłasz na misje, z których wracają przywożąc jednostki i inne cenne rzeczy. I masz też tam hangar na swoje różne statki. Taka latająca
  • Odpowiedz