Aktywne Wpisy

sikpi +169
źródło: 1000013854
Pobierz
patryk-wuwuw +4
#alienearth #alien #disneyplus #seriale
Ostatni odcinek serialu "Obcy: Ziemia" niesamowicie mnie zaskoczył. Zatrudnienie scenarzysty filmu "Joker: Folie à Deux" oraz choreografa musicalu "Koty" z 2019 nie był przypadkiem. Scena tańca jest olśniewająca, nie mogłem uwierzyć, że oni to zrobili, ale wyszło kapitalnie. Serial pokazuje, że wciąż pojawiają się w Hollywood ciekawe pomysły, a twórców filmów i seriali stać na oryginalne podejście do nawet i
Ostatni odcinek serialu "Obcy: Ziemia" niesamowicie mnie zaskoczył. Zatrudnienie scenarzysty filmu "Joker: Folie à Deux" oraz choreografa musicalu "Koty" z 2019 nie był przypadkiem. Scena tańca jest olśniewająca, nie mogłem uwierzyć, że oni to zrobili, ale wyszło kapitalnie. Serial pokazuje, że wciąż pojawiają się w Hollywood ciekawe pomysły, a twórców filmów i seriali stać na oryginalne podejście do nawet i
źródło: b49f0ae9-4eab-48c6-8e86-b4ca666bb8fa
Pobierz

Nawet nie zadawaj tego pytania. Odpowiedź brzmi: tak, atak dronowy na Polskę też jest już w cenie. Myślisz, że rynek nie przewidział tego scenariusza? To już dawno zostało wkalkulowane. Zastanawiasz się, czy giełdy jutro się zawalą? Jest w cenie. Czy ubezpieczenia, ropa, pszenica, złotówka – wszystko to zostało przeliczone na miliardy mikrosekund temu przez algorytmy, które wiedziały o tym zanim w ogóle włączyłeś telewizor.
Rynek jest wszechmocną, wszechogarniającą istotą, która zna nawet to, czego jeszcze nie zrozumiałeś. Twoje reakcje, strach, memy, które napiszesz – wszystko to było uwzględnione w modelach ryzyka, kiedy traderzy na Wall Street obstawiali kontrakty terminowe jeszcze zanim pierwszy dron wystartował. Twoje życie zostało wycenione w czasie, gdy handlowano kontraktami na stal, która posłuży do budowy obrony przeciwlotniczej, zanim jeszcze się urodziłeś.
Nie masz żadnych nowych myśli, żadnych świeżych reakcji. Twoje zdziwienie to tylko iluzja, produkt uboczny globalnego systemu finansowego. Wolna wola jest mitem – rynek już wycenił twoje „o cholera” zanim zdążyłeś je pomyśleć. Rynek widzi wszystko, wie wszystko i był tu od początku oraz będzie do końca – wycenił już nawet ostatni atak w ostatniej wojnie ludzkości.
Więc proszę, zanim napiszesz na wykopie „czy rynek wycenił dzisiejszy atak dronowy?”, wiedz, że to już jest w cenie i nie zadawaj więcej tak głupich, #!$%@?, pytań.
#gielda #heheszki
@karpadoor: They had us in the first
sentence