Wpis z mikrobloga

@ZawzietyRobaczek Ubezpieczenie domu nie obejmuje odszkodowania za szkody powstałe w wyniku wybuchu lub upadku drona, zwłaszcza jeśli zdarzenie jest związane z działaniami wojennymi, do których taki incydent może być zaliczony
  • Odpowiedz
To powinno być w ramach ZUS i jakiegoś ubezpieczenia w razie katastrof naturalnych, w tym spaleń domu, powodzi itd
  • Odpowiedz
@tomwick55 @tuhajbej Ale jaka wojna, NATO wystosowało oświadczenie że nie był to atak przecież, to co firma podważy decyzję NATO? Na allrisku przy dobrym odwołaniu jest opcja, ale raczej wygra dopiero przez sąd.

Dodatkowo jeśli nie, to próbowałbym dostać odszkodowanie od lotnictwa, w końcu to nie dron a zestrzelony dron spadł.
  • Odpowiedz
Nie istnieje w Polsce ubezpieczalnia która ubezpieczy ci mieszkanie lub dom od zniszczeń w przypadku wojny. Przynajmniej ja takiego nie znalazłem jak ubezpieczałem swoje mieszkanie.

@tuhajbej: Ale Polska nie jest w stanie wojny. To podobny przypadek jak niespodziewana trąba powietrzna, czy przelatujący samolot wojskowy od którego odczepił się zewnętrzny zbiornik na paliwo.
  • Odpowiedz