Wpis z mikrobloga

• 0
@polnygroszek: jazdę z nogą na ziemi trzeba ćwiczyć - ja walę wszędzie kolana na torach ale na ulicy czasami dla jaj tak jeżdżę. Nie zapierasz się całą siłą i ziemię tylko ślizgasz, nic nie złapie.
  • Odpowiedz
@polnygroszek: tak jak mówi @wiktorbo . Od siebie dodam, że robię tak tylko ciasne zakręty i to też nie za każdym razem. Na mieście ciasne zakręty robię tak zawsze i na moich śliskich oponach nieraz uratowało mnie to przed glebą.. no i nie zapominajmy, że to technika jazdy raczej tylko na supermoto xD
  • Odpowiedz
  • 0
@TypowyDaltonista: Ja mam Hypermotarda 698 Mono, kolega Husqe 701, czyli generalnie bliźniacze konstrukcje. Miałem GR Yarisa, miałem Megane 4 RS Trophy, ja za biedny jestem, żeby upalać auto po torach, to jest wyższy poziom absurdu finansowego.
  • Odpowiedz
@wiktorbo bo drogie auta miałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale to moto wygląda jak SM, tylko trochę mocniejszy xD Ja szykuje 28 letniego civica pod tor/drogę, jeszcze multum pracy przedemną, plan jest wyjechać na przyszłe wakacje z garażu, cel 150 koni na gaźnikach najpewniej z gsxr 750, wybebeszony środek + rollbar, kubły + szelki 4 punkt (ori pasy zostają) i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tylko koszt
  • Odpowiedz
  • 0
@TypowyDaltonista: tak ale policz opony (jakies semi albo chociaz semi slicki), eksploatacje, lawety, taki slomczyn jak bylismy teraz z kolega to okolo tysiaca zl z dojazdem hotelem. Ja trackdayów zrobiłem w sierpniu 7 xD. Osobówką to pewnie koszty x2-3. Mi opona na tył starczyła na miesiąc torowania a kosztowała 500 zł. W osobówce ile kompletów slicków zabiłbym?
  • Odpowiedz
na moich śliskich oponach nieraz uratowało mnie to przed glebą.. no i nie zapominajmy, że to technika jazdy raczej tylko na supermoto xD

@Kaneczai: dlatego że jest lekki? Wybacz banalne pytania, ale SM to dla mnie kompletne obce terytoria
  • Odpowiedz
@wiktorbo no właśnie ty liczysz slicki czy semislicki, bo jeździłeś autami 300 koni+, ja liczę dunlopy rainsporty 5, bo to najlepiej lepiąca opona drogowa na rynku, opcjonalnie w ostateczności jakieś nankangi semislick, ale to w ostateczności i jakbym jednak się zdecydował na vtec cup albo trackmasters, a i tak mając 150 koni pod butem i jakieś 950kg auta nie zjadę tego tak szybko, wśród osób torujących auta na bieżąco często się
  • Odpowiedz
  • 0
@TypowyDaltonista: miałem i w Megane i Yarisie Micheliny PS4S i to jest opona do pewnego tempa - z czasem przechodzisz i tak na slicki/semi. Nie przeskoczysz na drogowej oponie pewnego etapu/tempa.

Motocyklami też jeździłem na kołach na tor a teraz normalnie koce grzewcze.
  • Odpowiedz
@wiktorbo To zależy czy jedziesz się ścigać czy pobawić. Jak jadę swoim e36 (typowa gruz torówka - M42, kompletna wydmuszka, kubeł itp.) się pobawić to jadę na rainsportach i jest fajnie. Jak miało być sucho i jechałem na ściganie to do bagażnika komplet Extreme VR2. Takim lekkim i w sumie to słabym samochodem to spokojnie semi wystarczają na ponad sezon mojego jeżdżenia. Może by starczyły na cały sezon takiego VTEC Cupa.
  • Odpowiedz