Aktywne Wpisy

wjkp +2
#kiciochpyta #niebieskiepaski #rozowepaski
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?

Taka krótka nitka ze szczurkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: c603e824ad0028db1c4111b7d0bd18ab
Pobierz

Czemu Polacy jako naród są tak podatni na prowadzenie wojny informacyjnej?
Przeciez to się nie dzieje od 10 lat. My jesteśmy tak głupi od minimum 400 lat
Przeciez powodem zaborów było to że daliśmy się ogłupić ruskim. A przynajmniej cześć szlachty dała się ogłupić. Tak jak teraz Konfederacja i ich wyborcy
Jak to jest ze mimo niezaprzeczalnego faktu że Rosja to nasz wróg - od lat cześć społeczeństwa do niej ciągnie jak magnes?
Proszę wyjaśnijcie bo ja jestem za głupi
#kiciochpyta #wojna #ukraina #polska
@OCIEBATON: uwielbienia do rubli oraz marzenie o byciu pod autorytarnym butem z jednoczesną dziką nadzieją na skończenie jako oligarcha-lizodup, a nie biedny i głodny robol ¯\(ツ)/¯
To samo robi teraz Konfederosja - wolnsoc dla milionerow i miliarderow a chlop panszyzniainy ma nie miec praw, a najlpiej jakby poczul glod.
Natomiast ze jestesmy podatni an dezinformacje - bo nasze panstwo bez przerwy klamalo na kazdy temat. To samo firmy w ktorych pracujemy - non stop klamstwa i zero prawdziwej informacji np. o tym ze jest ciezko choc wcale nie jest,
Podobnie w 1621 i 1672. Za pierwszym razem szlachta się zjednoczyła, ale w 1672 ważniejsze było naparzanie się szlachty między sobą, a tureckie wojska już hulały po Podolu.
A jak już zaczynaliśmy