Aktywne Wpisy

Panitsch +55
Jako że odbieram teraz zaległy urlop,a pogoda nie dopisuje żeby gdzieś wyskoczyć to postanowiłem w końcu zrealizować coś co od dawna planowałem czyli wygospodarowanie dodatkowej przestrzeni w mieszkaniu. Koszt materiałów to niecałe 800 zł nie licząc mojej robocizny, ale uwinąłem się w jedno popołudnie więc nawet wliczając dniówkę to koszt poniżej 1500 zł. Dzięki temu udało się uzyskać prawie 3m2 na przechowywanie - na pewno przyda się szczególnie, że nadchodzi sezon deszczowy
źródło: obraz_2025-09-24_155525502
Pobierz
Turpizm 0

Nieco mniej popularna pozycja od Xerjoffa, mianowicie Decas. W otwarciu obecna jest słodka mandarynka, lekka tuberoza i tytoń. Szybko pojawia się też balsamiczno ambrowy akord, opoponaks i benzoes. Dalej uwydatnia się słodycz w postaci wanilii oraz żywiczne nuty, a w późnym drydownie także pudrowość.
Kompozycja jest słodka, mocno ambrowa i balsamiczna. Zapach układa się w gładki i raczej spokojny sposób, a perfumy są dosyć liniowe. Całość skręca moim zdaniem nieco w kobiecą stronę, a pozycja jest wieczorowa i na zimniejszy sezon. Według mnie ładny i udany zapach, choć nie powiedziałbym że wybitny. Parametry dobre, żywotność na osiem godzin, z solidną początkową projekcją.
Podsumowując, Decas dość pozytywnie mnie zaskoczył, biorąc pod uwagę że nie widziałem by ktoś o nim pisał. Może nie jest to jakaś ukryta perełka, ale według mnie warty przetestowania zapach. Przebija moim zdaniem Renaissance z tej samej kolekcji XJ 1861. Ocena końcowa 7/10
Zapach 7.5/10
Projekcja 6/10
Żywotność 7.5/10
Jakość/Cena 5.5/10
pozostałe recki
źródło: Decas
Pobierz