Aktywne Wpisy

Onkosfera +272
Wyżalić się muszę, bo się uduszę. Właśnie umiera moja babcia. Nie wypada mi narzekać, bo kobita ma 101 lat, ja sama jestem stare pudło powyżej 40, zaś główny ciężar zajmowania się babcią wziął na siebie mój 72 letni ojciec. Ja pełnię funkcję pomocniczą, jestem samozwańczy asystent opieki paliatywnej.
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
źródło: 1000052806
Pobierz
dzony77 +501
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

"BEZCENNE DZIEDZICTWO MASONERII
Sanctum sanctorum masonerii zdobią gnostyckie klejnoty z tysiąca wieków; jej rytuały rozbrzmiewają natchnionymi przez boskość słowami proroków i mędrców. Setki religii wniosło swoje dary mądrości do jej ołtarza; niezliczone dziedziny sztuki i nauki przyczyniły się do jej symboliki. Masoneria jest światowym uniwersytetem, nauczającym sztuk wyzwolonych i nauk o duszy wszystkich, którzy zechcą wsłuchać się w jej słowa. Jej katedry są miejscami nauki, a jej filary podtrzymują łuk wszechstronnej edukacji. Na jej tablicach wyryte są odwieczne prawdy wszystkich epok, a ci, którzy pojmują jej świętą głębię, uświadamiają sobie, że w tajemnicach masonerii kryją się dawno zaginione arkana, poszukiwane przez wszystkie narody od zarania ludzkiego rozumu.
Chociaż świątynie w Tebach i Karnaku są obecnie jedynie majestatycznymi stosami skruszonych i zniszczonych przez czas kamieni, duch egipskiej filozofii nadal triumfuje poprzez wieki. Chociaż wykute w skale sanktuaria starożytnych braminów są obecnie opuszczone, a ich rzeźby obróciły się w proch, mądrość Wed nadal trwa. Chociaż wyrocznie zamilkły, a Dom Tajemnic jest obecnie jedynie rzędem upiornych kolumn, duchowa chwała Hellady nadal świeci niezmiennym blaskiem. Chociaż Zoroaster, Hermes, Pitagoras, Platon i Arystoteles są teraz jedynie mglistymi wspomnieniami w świecie niegdyś poruszanym transcendencją ich intelektualnego geniuszu, w mistycznej świątyni masonerii ci boscy ludzie nadal żyją w swoich słowach i symbolach, a kandydat, przechodząc przez inicjacje, stoi twarzą w twarz z tymi oświeconymi hierofantami dawno minionych czasów."
#secretteachingsofallages #trukeleczytajo #ciekawostkizpiwnicy #przegryw
źródło: God_the_Geometer
Pobierz