Wpis z mikrobloga

TreΕ›Δ‡ przeznaczona dla osΓ³b powyΕΌej 18 roku ΕΌycia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mannequeen: a na czym ma polegać wedlug ciebie naprawa tego wykluczenia komunikacyjnego - proszę o przykłady, jak naprawisz wyklucznenie w takiej sytuacji: Wioska A <-> miasto powiatowe 10 km

wprowadzisz 10 autobusΓ³w dziennie na tej trasie, tak?
  • Odpowiedz
@Logan00: SΕ‚uchaj pusty autobus co 30min na kaΕΌdΔ… wioskΔ™ a jak nie to znaczy, ΕΌe rzΔ…d nic nie robi. PieniΔ…dze na ten pomysΕ‚ po prostu wydrukujemy przecieΕΌ rzΔ…d ma nieskoΕ„czonΔ… iloΕ›Δ‡ zΕ‚otΓ³wki.
  • Odpowiedz
@MaxGigaW: ja to bym Darmowego Ubera wprowadziΕ‚, normalnie aplikacja na telefon i babcia z Wypizdowa MaΕ‚ego zamawia se ubera pod dom za darmo, bo ma na 7:35 do lekarza, potem graΕΌynka zamawia bo ma na 12:30, a potem jeszcze uberem podjadΔ… na targowisko po pomidory :))))
  • Odpowiedz
@Mannequeen: Ja moze przypomne, bo ludzie chyba zapomnieli - obecnie mozna miec prawo jazdy B1 od 16 roku zycia. Samochod taki kosztuje kilka tysiecy i ma ograniczenia w maksymalnej predkosci.
Jezeli kogos stac na samcohod do dziecka to wlasnie takie cos mu kupi.
  • Odpowiedz
a na czym ma polegać wedlug ciebie naprawa tego wykluczenia komunikacyjnego - proszę o przykłady, jak naprawisz wyklucznenie w takiej sytuacji: Wioska A <-> miasto powiatowe 10 km

@Logan00: Obecnie to caΕ‚e rzekome ''wykluczenie komunikacyjne'' uczniΓ³w wyglΔ…da tak, ΕΌe kiedy przechodzΔ™/przejeΕΌdΕΌam przez moje stare osiedle na ktΓ³rym znajduje siΔ™ Ε›rednia szkoΕ‚a to widzΔ™ jak biedni uczniowie dojeΕΌdΕΌajΔ… samochodami po 50-70 tysiΔ™cy zΕ‚otych mercedes, bmw, audi jednoczeΕ›nie majΔ…c miejscowe numery rejestracyjne
  • Odpowiedz
SΕ‚uchaj pusty autobus co 30min na kaΕΌdΔ… wioskΔ™ a jak nie to znaczy, ΕΌe rzΔ…d nic nie robi. PieniΔ…dze na ten pomysΕ‚ po prostu wydrukujemy przecieΕΌ rzΔ…d ma nieskoΕ„czonΔ… iloΕ›Δ‡ zΕ‚otΓ³wki.

@MaxGigaW: To absolutnie nic nie zmieni, jestem z miejscowoΕ›ci (miasta okoΕ‚o 50k mieszkaΕ„cΓ³w) z ktΓ³rego Ε›rednio co 15 minut wyjeΕΌdΕΌaΕ‚y przed covidem busy do wojewΓ³dzkiego a nawet czΔ™Ε›ciej i dwoma rΓ³ΕΌnymi trasami, nie liczΔ…c innych to absolutnie nic nie
  • Odpowiedz
@Mannequeen: w tym ΕΌe takim autobusem nikt i tak nie jeΕΊdzi (przerabiane na rodzonnej wiisce)

Dostosowany pod co? Pod twoje zachcianki? Kto za to zapΕ‚aci (bus, paliwo, etaty kierowcΓ³w) gdy busem pojedzie 1 osoba?
  • Odpowiedz
  • 0
@Logan00: no wΕ‚aΕ›nie dostosowany pod potrzeby ludzi. Jak nikt nie jeΕΊdzi busem w twojej wiosce to widocznie nie jest on tam potrzebny, ale nie wypieraj ΕΌe wykluczenie komunikacyjne nie jest realnym problemem zasΕ‚aniajΔ…c siΔ™ jednym przykΕ‚adem.

Kto za to zapΕ‚aci? Nie uwierzysz ale transport publiczny to nie biznes, tylko usΕ‚uga publiczna. SzkoΕ‚y, szpitale czy policja teΕΌ sΔ… β€žnierentowne”, a jednak paΕ„stwo je utrzymuje, bo korzyΕ›ci poΕ›rednie przewyΕΌszajΔ… koszty. Bus publiczny
  • Odpowiedz