Wpis z mikrobloga

Jestem nowy w simracing. Kiera thrustmaster t598. Zastanawiam się jak to jest u was, może moja kierownica ma słabe sterowniki...
dirt rally 2 - przyjemna gra, force feedback wydaje się być rzeczywisty
Asseto corsa - ff jest mocny, dużo, ale coś jest nie tak
iRacing - pierwsze odpalenie i WOW! Jakbym prowadził prawdziwy samochód. Tamte gry nie mają podjazdu
- czy to zależy od kierownicy i oprogramowania producenta czy samej gry? Niby wszystkie 3 gry to dobre symulacje
Zastanawiam się nad zwrotem i kupieniem moza r5
#simracing
Dupadupadupa1 - Jestem nowy w simracing. Kiera thrustmaster t598. Zastanawiam się jak...

źródło: temp_file8318029421390931564

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

czy to zależy od kierownicy i oprogramowania producenta czy samej gry?

@Dupadupadupa1: TAK ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dobrze podejrzewasz: każda gra (a przynajmniej engine) ma swoją implementację Force Feedback i odczucia na tej samej kierownicy będą mocno różne. Do tego jeszcze dochodzą indywidualne ustawienia.
Z drugiej strony - nawet w ramach tego samego symulatora wrażenia będą mocno inne na takim T598 (Direct Drive), niż na T300 (paskowy). Ale znowu - indywidualne ustawienia
  • Odpowiedz
@Dupadupadupa1: Posiadam moze R3 oraz osprzęt ze środowiska mozy. Ja sobię chwałę tą markę z powodu że jest cały czas coś poprawianie w oprogramowaniu. Wsparciem moim zdaniem jest na wysokim poziomie nie wiem jak w innych środowiskach ale tu jest moim zdaniem to na wysokim poziomie. Co do odczuć z użytkowania to ja nie narzekam ale miałem przyjemność pograć na bazie SC i czuć różnicę ale trzeba dodać że moza
  • Odpowiedz