Wpis z mikrobloga

Dzisiaj, chyba o 19:00 polskiego czasu, rozpoczyna się coroczny Apple Event, na którym gigant z Cupertino ogłasza premiery swoich nowych produktów. W planach są między innymi smartwatche.

Od kilku dobrych miesięcy krążą „plotki”, że Apple znalazło nowego dostawcę modemów.

Tak się składa, że pracuję dla MTK… ba, nawet płacą mi za pisanie kodu dla modemów. Przypadek? Nie sądzę.

#programowanie #programista15k #programista15k #pracait #chwalesie #apple #applewatch
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Maryjusz1337: @Saly Zrobili, ale włożyli do iPhone'a, nie do smartwatcha. Nie wiem jakie mają plany na przyszłość, ale się nie zdziwię jak prędzej czy później włożą też do smartwatcha.
  • Odpowiedz
@groman43:
Co się do takiego modemu pisze, firmware? Są jakieś różnice pomiędzy modemem A a modemem B? To chyba dosyć podobne do siebie sprzęty. Optymalizuje się tam coś, sprawia że łączność jest lepsza, itp? Hardware zawsze mnie ciekawiło.
  • Odpowiedz
  • 4
Tak, pisze firmware dla modemów.

Są jakieś różnice pomiędzy modemem A a modemem B

@L24D: Ooooo panie, mogę o tym opowiadać przez trzy najbliższe dni xD Ponieważ sieci komórkowe mają swoje standardy, modemy muszą zachowywać się tak samo w tych samych okolicznościach przyrody, ale to nie oznacza że są podobne. Nawet jeśli mówimy o powszechnie znanych algorytmach, takich jak FFT, to jest wiele różnych sposobów żeby je
  • Odpowiedz