✨️ Jak zacząć przygodę z produkcją muzyki?Ⓘ Mirki, co powinienem kupić (sprzęt, oprogramowanie) i z jakich kursów/materiałów się uczyć?
1. Chciałbym zacząć przygodę z miksowaniem i produkcją muzyki, głównie elektroniczniej. 2. Chciałbym nauczyć się (chętnie w języku angielskim) podstaw teorii muzyki, abym miał dobre wyczucie tematu. 3. Chciałbym korzystać z narzędzi AI, które z każdym rokiem powinny oferować coraz więcej (neural, #suno #sunoai). 4. Mam ograniczone możliwości czasowe - chciałbym po prostu znać podstawy, mieć dużo frajdy, móc zagrać na domówce/w klubie, i bez wstydu pochwalić się swoimi miksami/setami/kompozycjami w internecie. 5. Mój budżet to okolice 1000-2000 złotych. Co powienienem kupić? Mam ekosystem #apple - kilkuletniego Macbooka Air, iPada, iPhone'a i AirPodsy Pro.
Co do kontrolerów na początek, zastanawiam się np. nad Hercules DJControl Starlight vs Hercules DJ Control Mix. ChatGPT sugeruje ten pierwszy, chociaż wizualnie bardziej podoba mi się drugi (i jest bardziej przenośny). Inna opcja to wzięcie czegoś większego - Hercules DJControl Mix Ultra lub nawet DDJ-FLX4, ale nie wiem, czy warto na starcie.
Mam ograniczone możliwości czasowe - chciałbym po prostu znać podstawy, mieć dużo frajdy, móc zagrać na domówce/w klubie, i bez wstydu pochwalić się swoimi miksami/setami/kompozycjami w internecie
@mirko_anonim: to może jednak zmień zainteresowania albo komuś zaplac żeby
@mirko_anonim: o chłopie Totalnie bezwartościowe ja mam tyle muzyki że przestałem używać Spotify bo normalnie sam se robię tj ai mi robi ja tylko daje tekst A wcale się nie musiałem tego uczyć
@mirko_anonim: całkiem przyjemny interfejs jeżeli chodzi o mix, plus za +/- 200zł masz djpro w wersji pro, gdzie możesz odesparować np. wokale/drums itd. Fajna zabawka. Jednak ja poleciłbym od razu flx4 ze względu na "monopol" pioneera w branży i zaprzyjaźnienie się z rekordboxem.
Mirki, co powinienem kupić (sprzęt, oprogramowanie) i z jakich kursów/materiałów się uczyć?
1. Chciałbym zacząć przygodę z miksowaniem i produkcją muzyki, głównie elektroniczniej.
2. Chciałbym nauczyć się (chętnie w języku angielskim) podstaw teorii muzyki, abym miał dobre wyczucie tematu.
3. Chciałbym korzystać z narzędzi AI, które z każdym rokiem powinny oferować coraz więcej (neural, #suno #sunoai).
4. Mam ograniczone możliwości czasowe - chciałbym po prostu znać podstawy, mieć dużo frajdy, móc zagrać na domówce/w klubie, i bez wstydu pochwalić się swoimi miksami/setami/kompozycjami w internecie.
5. Mój budżet to okolice 1000-2000 złotych. Co powienienem kupić? Mam ekosystem #apple - kilkuletniego Macbooka Air, iPada, iPhone'a i AirPodsy Pro.
Moje ulubione gatunki to: #muzykaelektroniczna #ambient, deep/melodic #house i #techno, #dreamcore, #synthpop, #edm, #idm, #trance, #minimal.
Co do kontrolerów na początek, zastanawiam się np. nad Hercules DJControl Starlight vs Hercules DJ Control Mix. ChatGPT sugeruje ten pierwszy, chociaż wizualnie bardziej podoba mi się drugi (i jest bardziej przenośny). Inna opcja to wzięcie czegoś większego - Hercules DJControl Mix Ultra lub nawet DDJ-FLX4, ale nie wiem, czy warto na starcie.
#dj #muzyka #produkcjamuzyki #tworzeniemuzyki #ai
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
źródło: funny-dj-class-students-school-5203
Pobierz〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi