Wpis z mikrobloga

@Varin: ja bym brał tańszy, 240fps to wiesz ile musi grafika się napocić? chyba że będziesz grać w zablokowanych 60/120 i dublowanie klatek, inaczej ładuj od razu 5090 xD

ja używam 1080p 75hz i to już jest wystarczająco pod kątem płynności, ewentualnie 4k60 TV - też płynność styka
  • Odpowiedz
i nie wziąć UltraWide

@ch1va5: kwestia gustu - ja jakbym mógł, to wybrałbym 4:3, ale takich praktycznie nie ma na rynku, a jak są to kosztują chore pieniądze
  • Odpowiedz
  • 0
kupować OLEDa do 5090 i nie wziąć UltraWide ? #krystepanie... ()

@ch1va5: Chce 3x 32 a nie ultrawide. Nie tylko do grania ale do pracy tez wiec jeden ultraWide < 3x 32 4K

Do grania i tak streamuje sobie na 65'' 4K TV w salonie
  • Odpowiedz
  • 0
Zawsze możesz mieć tak, jak ja - dwa szerokasy. Ale u mnie to tylko do pracy :)

@DziadLab: Poka, poka!

Ciekawy jestem czy masz je wzdluz czy jeden nad drugim :)
  • Odpowiedz
@ch1va5: oglądanie filmów tak, granie to zależy, ale internet czy pisanie dokumentów na 4:3/5:4 jest znacznie bardziej praktyczne, bo dostajesz więcej tekstu na dole i na górze
i tak, wiem, pivot, ale nie zawsze jest taka możliwość ze względu na ustawienie mebli, poza tym jest to też droższe xD
  • Odpowiedz
@Varin: Pokazywać nie będę, bo mam teraz b----l na biurku :) Ale miałem różne konfiguracje:
- jeden poziomo i drugi pionowo
- dwa płasko obok siebie
- (ten był fajny) jeden monitor normalnie na wysokości wzroku a drugi pod nim - prawie płasko na biurku.
Obecnie mam jeden na wprost i drugi obok pod kątem.
Oba monitory na
  • Odpowiedz
  • 0
@DziadLab: Tez wieczny b----l mam na biurku, rozumiem :)

Ergotron sprawdze bo ostatnio mi VonHaus ramie cos nie trybi.
Co do krzywulców czy plaskich - jakos nie mam preferencji, teraz mam 1800r gdzie to prawie plaski jest a jak mam 3 obok siebie to nawet to troche pomaga
  • Odpowiedz
monitory ultrawide to przereklamowane g---o

@Ralphs: używam UltraWide od około 10 lat - 27'', 40'', a ostatnio przesiadłem się na 34'' OLED Curved. Więc moja opinia, że są zajebiste jako monitory do nomen omen szeroko pojmowanej rozrywki bierze się z osobistego doświadczenia, a nie z reklam.
Żegnam, nie pozdrawiam.
ch1va5 - >monitory ultrawide to przereklamowane g---o

@Ralphs: używam UltraWide od o...

źródło: bardzo-panu-dziekuje-za-te-garsc-bezcennych-informacji-ale-ja-mam-to-w-dupie-kiepscy-ferdek-kiepski

Pobierz
  • Odpowiedz
@Varin: Ergotrony z tymi kobyłami działają bez problemów już z 4-5 lat z tymi kobyłami. Chociaż przy obecnej cenie to bym nie kupił. Kiedyś udało mi się trafić na jakąś promocję, gdzie kupiłem je za 400zł/sztuka.
  • Odpowiedz