Wpis z mikrobloga

Ai to jest jeden z większych wałów tej dekady. Miała być super rewolucja, a jest jedynie syfem wciskanym wszędzie na siłę.

@przezwzrostprzegralemzycie: Tymczasem AI - tworzy deepfake które coraz trudniej rozpoznać, tworzy wszystko co kreatywne i nie jest to tragiczne a nawet dobre, automatyzuje i przyśpiesza wiele dziedzin życia czy pracy. Jest idealnym dopełnieniem dokumentacji. A to wszystko dalej pomimo młodego 'wieku' i jak widać u OPa - błędów tego
  • Odpowiedz
Deepfake to narzędzie do ciśnięcia beki z ludzi lub wciskania propagandy politycznej.

@przezwzrostprzegralemzycie: Bardziej mi chodziło o rozwój. Na razie to jest narzędzie beki. Nie zauważymy jak stanie się narzędziem propagandy bo nie odróżnisz tego od fejku.

Dla zwykłego śmiertelnika ej aj jest niczym

Zwykły śmiertelnik wykorzystuje ej aj w pracy, jeżeli ma pracę intelektualną aka przy komputerze. Niekoniecznie musi być to IT. Nawet grażynka klikająca w faktury wykorzystuje już
  • Odpowiedz
Nim się obejrzymy to internet będzie martwy

@przezwzrostprzegralemzycie: Internet był martwy przed AI. Teraz robią z tego platformę reklamową. Tak trochę obok tematu.

Cóż. Z jednej strony wielka wygoda i możliwości, z drugiej wielka rewolucja i ogłupienie ludzi. Ale pewnym jest się jednego - jak nie zatrzymają rozwoju AI to taki los nas czeka i nic z tym nie zrobimy.
  • Odpowiedz
@sontur ludzie mówią że skrzypce to pięknie grający instrument. Głupcy, sprawdzałem i słychać jedynie przeraźliwy zgrzyt.

Trzeba umieć pytanie zadać

@szuineg: tak po prawiedz, ten screen wygląda jak fejk dla heheszków.
Te całe ejaje są wystarczająco dobre w rozpoznawaniu kontekstu aby zakumać, że chodzi o Kretę,
  • Odpowiedz
  • 0
@kwanty jesli twoim argumentem jest to porównanie do excela, które zastosowałeś wyżej, to tak. Jedyny argument, bo nie chce mi się z takimi ludźmi dyskutować.
  • Odpowiedz
@sontur: To jest AI w wersji "dla plebsu", nikt nie udostępni wyższych poziomów "inteligencji", dzięki której ma przewagę w wielu dziedzinach rozwoju i to jeszcze "za darmo", kek.
  • Odpowiedz
  • 0
@kaxx w sumie bym się nie zdziwil, jakby celowo tam głupoty podawali, żeby szukać i klikać niżej. W końcu za to biorą kasę.
  • Odpowiedz