@gokotgo mało tego, wg mnie każdy powinien zadawać tylko pytania w takim zakresie na jakie sam potrafiłby odpowiedzieć. Bo tylko wtedy jest się w stanie zauważyć że dostaje się jakieś głupoty w odpowiedzi.
@sontur: @przezwzrostprzegralemzycie @szuineg Używacie niewłaściwych narzędzi to otrzymujecie głupie rezultaty. Poniżej zrzut ekranu z dokładnie tym samym promptem (włącznie z no-pl), bez wcześniejszej dyskusji, na darmowym AI od googla (Gemini 2.5 Pro).
Czy macie jakieś zastrzeżenia merytoryczne do odpowiedzi? Jakbym miał się czepiać to ostatniego akapitu który nie jest potrzebny.
Ai to jest jeden z większych wałów tej dekady. Miała być super rewolucja, a jest jedynie syfem wciskanym wszędzie na siłę.
@przezwzrostprzegralemzycie: Nie, AI jest spoko jak np. trzeba na szybko coś policzyć a samemu się nie chce. Np. mi zgrabnie policzyło jaki największy telewizor mi wejdzie na wąską ścianę a to, że czasem wypluje błędną odpowiedź... To tak jakby narzekać na młotki bo raz się uderzyłeś w palec.
@przezwzrostprzegralemzycie ale będzie rewolucja ułomku xd Pod terminem ai nigdy nie krył się gotowy, statyczny produkt, który dopiero co został wypuszczony i już powinien być rewolucją. Jeśli nie widzisz jak zmieniło się ai w ciągu ostatnich 5 lat to miałeś chyba głowę w dupie
@szuineg: ty na serio tak? Przecież to normalne pytanie, jeżeli ai nie potrafi wywnioskować, że chodzi o wyspę, nawet ma w pytaniu ma Azję i daje totalnie z d--y odpowiedź to XD, a najlepsze to są takie rodzynki jak ty, co jeszcze tego bronią XD
Ai to jest jeden z większych wałów tej dekady. Miała być super rewolucja, a jest jedynie syfem wciskanym wszędzie na siłę.
@przezwzrostprzegralemzycie: Powiedz mi proszę, co AI potrafiło zrobić 6 lat temu? A no tak, jeszcze nie istniało. Teraz możesz na żądanie wygenerować tekst, obraz, muzykę, a nawet film i piszesz że to wał, bo najtańsze AI Googla napisało coś głupiego? XD
@przezwzrostprzegralemzycie: ai pomoże zrobić coś szybciej lepiej? np. 100 razy, raz nie ogarnie czegoś? olaboga ale przekręt, na pewno firmy które pakują w to miliardy nic się nie znają, wykopek lepiej wie :)
Wersje płatne są kilka razy lepsze, nie wspominając o modelach które dopiero są testowane i mają do nich dostęp tylko wyselekcjonowani specjaliści.
@ChciwyMaslak: Płatny chatgpt jest tak samo głupi, jak zwykły, ale za to każe ci czekać na rzekomo mądrzejszą odpowiedź, która tak naprawdę niczm się nie różni
@sontur: Excela też używasz do malowania obrazków? Przecież się da.
Swoją nieznajomością tematu wprowadzasz innych ludzi w błąd albo utwierdzasz ich w niewiedzy, w której tkwią. Sugerujesz, że AI to jest AI, że jest jedno i jest to dno/porażka heheszki. AI na którym się opierasz to jest małe, tanie, proste AI do odpowiadania z faktów a ty zadałeś pytanie wymagające rozumowania (nie ma w encykopedii
@SKYFander: Dokładnie, skoro mam odpowiedź z wyszukiwarki, a AI w tym czasie pisze kompletne brednie, to nie ma co bronić tego "AI", bo ono w niczym nie pomaga.
Szefie to oto wspaniałe AI pozwoli nam zwolnić wszystkich pracowników którzy umieją coś zrobić, tylko potem będziemy musieli zatrudnić takich którzy umieją zadać pytanie temu AI xD
@przezwzrostprzegralemzycie: wałów xDDD no niestety AI wymaga jakiegoś 100iq jako próg wejścia, poniżej tego faktycznie można czuć jedynie rozczarowanie
#ai #heheszki #google
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: temp_file6056731463739633177
Pobierz@sontur: @przezwzrostprzegralemzycie @szuineg Używacie niewłaściwych narzędzi to otrzymujecie głupie rezultaty. Poniżej zrzut ekranu z dokładnie tym samym promptem (włącznie z no-pl), bez wcześniejszej dyskusji, na darmowym AI od googla (Gemini 2.5 Pro).
Czy macie jakieś zastrzeżenia merytoryczne do odpowiedzi? Jakbym miał się czepiać to ostatniego akapitu który nie jest potrzebny.
źródło: obraz
Pobierz@przezwzrostprzegralemzycie: Nie, AI jest spoko jak np. trzeba na szybko coś policzyć a samemu się nie chce. Np. mi zgrabnie policzyło jaki największy telewizor mi wejdzie na wąską ścianę a to, że czasem wypluje błędną odpowiedź... To tak jakby narzekać na młotki bo raz się uderzyłeś w palec.
@yggdrasill:
źródło: image
PobierzPod terminem ai nigdy nie krył się gotowy, statyczny produkt, który dopiero co został wypuszczony i już powinien być rewolucją. Jeśli nie widzisz jak zmieniło się ai w ciągu ostatnich 5 lat to miałeś chyba głowę w dupie
@kwanty co w tym narzędziu niewłaściwego? Google sam pokazuje te rezultaty, ja o nie nie proszę.
@przezwzrostprzegralemzycie: Powiedz mi proszę, co AI potrafiło zrobić 6 lat temu? A no tak, jeszcze nie istniało. Teraz możesz na żądanie wygenerować tekst, obraz, muzykę, a nawet film i piszesz że to wał, bo najtańsze AI Googla napisało coś głupiego? XD
@przezwzrostprzegralemzycie: ai pomoże zrobić coś szybciej lepiej? np. 100 razy, raz nie ogarnie czegoś? olaboga ale przekręt, na pewno firmy które pakują w to miliardy nic się nie znają, wykopek lepiej wie :)
@ChciwyMaslak: Płatny chatgpt jest tak samo głupi, jak zwykły, ale za to każe ci czekać na rzekomo mądrzejszą odpowiedź, która tak naprawdę niczm się nie różni
@sontur: Excela też używasz do malowania obrazków? Przecież się da.
Swoją nieznajomością tematu wprowadzasz innych ludzi w błąd albo utwierdzasz ich w niewiedzy, w której tkwią. Sugerujesz, że AI to jest AI, że jest jedno i jest to dno/porażka heheszki. AI na którym się opierasz to jest małe, tanie, proste AI do odpowiadania z faktów a ty zadałeś pytanie wymagające rozumowania (nie ma w encykopedii
Szefie to oto wspaniałe AI pozwoli nam zwolnić wszystkich pracowników którzy umieją coś zrobić, tylko potem będziemy musieli zatrudnić takich którzy umieją zadać pytanie temu AI xD
Komentarz usunięty przez moderatora