Aktywne Wpisy

mocarnyknur +177
źródło: 1000043665
PobierzPora na zimny prysznic.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
źródło: dramat_it_
Pobierz

Tylko mam słabą kosę 1.25kW stiga ale dokupiłem tarczę trojząb z tymi zakrzywionymi ostrzami do mulczowania, może lepiej kupić mocniejszego demona za 500?
Ile to może zająć, ze dwa tygodnie po kilka godzin?
#praca #ogrodnictwo #karczowanie #kosaspalinowa #niechcemisie #pracelesne #laka #koszenietrawy #las #przegrywpo30 #narzedzia
Drzewa tak samo tym szatkujeez
Dasz radę, uda ci się.
Nie dasz rady, to ponad twoje siły.
Nie ma u mnie wynajmu samych przystawek, możesz tylko usługę zamówić, ale nie chcę wydać pewnie z 2000+ za wyczyszczenie takiego terenu ¯\(ツ)/¯
@kureci_paratko
Zbieram się i zbieram, teraz tydzień urlopu to mam nadzieję się wyrobić chociaż z grubsza z chwastami, tarniną i trawą, a reszta sukcesywnie, nic mnie nie goni, mogę to robić kolejne pół roku bez napinki.
@Hrjk:
A dziekuję, ja abstynent (。
Jeśli nawłoć to te zdrewniałe łodygi z jakimś pióropuszem na samej górze, to od cholery.
Update jest taki, że wykarczowalem może z 10 arów trochę na ślepo, bo nie wiem gdzie są słupki graniczne, a sąsiadowi, ciemiężycielowi , przecież nie będę karczować.
Plus jest taki, że ta tarcza trózębna ze stożkowymi zębami sieka jak wściekła i chociaż kosa nie ma nawet 2 KM, to tarnina i nawłoć nie