Wpis z mikrobloga

Czy jest możliwe ,że gość na wywrotce w kraju lub solówka kurierka zarabia po 7/8 k na rękę i pracuje pon-piątek?
Czy tylko tak gadają a te zarobki nie są możliwe?
#bekaztransa #pracbaza #spedycja #transport
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mneo oczywiście ze jest możliwe, solówką ma 15 rozładunkow dziennie i targa paleciakiem palety ale najczęściej po stalych trasach a wanna ma spalanie 40l mimo jazdy po płaskim i płacone z kilometra ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Jak pracujesz 12h dziennie za 30zl/h to masz juz 7200, a to przy dniówce 360zl. Nie
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Mneo oczywiście ze jest możliwe, solówką ma 15 rozładunkow dziennie i targa paleciakiem palety ale najczęściej po stalych trasach a wanna ma spalanie 40l mimo jazdy po płaskim i płacone z kilometra ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Jak pracujesz 12h dziennie za 30zl/h to masz juz 7200, a to przy dniówce 360zl. Nie
  • Odpowiedz
@Mneo pisałem przecież że 10-12h. W praktyce przychodzisz na 4 ogarniasz auto, kawka z ekipą i wyjazd. O 6 lądują ci pierwszy kurs na żwirowni i tak do 14 kursujesz, zjazd na bazę 14-16 kończysz. Nie wiem jak teraz 3 lata temu szwagier jeździł za niecałe 40zł/h netto. Teraz poszedł pod firmę i robi faktycznie 8h z zegarkiem w ręku, z tego jazdy 5-6h na miejscu i wszystko na umowie ale
  • Odpowiedz
@Mneo: ja pracuje w dystrybucji pewnej sieci. Firm dobrych jest nie wiele, ale sie zdarzają. Około 4 wyjazdów w tygodniu(w tym np. 3), trasy między 8 a 15h, z tym ze jak powyzej 10h w nocy to jedziesz we 2. Rozładunki paleciakiem elektrycznym, noc, sobota, swieto jak wypadnie. Jeśli chodzi o wynagrodzenie, między 8 a 9 wszystko na papierze, do tego ppk,multi,luxmed,grusza,kursy angielskiego, bony świąteczne, mikołajki i dzien kierowcy, 13.
  • Odpowiedz
Mazowsze,ogólnie wschodnia czesc kraju. Tak tylko Pl I codzien zjazdy. Ale powiem Ci ze kiero tez dziady, nic sobą nie prezentują, nic nie potrafią, ale on tylko nowo Scanio bo nie po to kwity robił. U nas maja stabilna robotę na lata, ale non stop rotacja, albo l4, albo bule d--y itd.. niszczą auta, doszło do tego ze padl ostatnio pomysł na quality, żeby sprzątanie budy raz na 2tyg. zamawiać bo panowie
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@jan-kowalski654: Ale nie jest to robota powiedzmy łatwa i taka 8h i basta?
Jeździłeś kiedyś międzynarodówkę bo wszyscy ,których znam odradzają bo nie dość ,że brak miejsc na parkingach to jeszcze ciągle poza domem i nic z życia.
  • Odpowiedz
Jak sie nauczysz to jest robota łatwa, bo punkty sie powtarzają. Jak ma byc prosto to jest u nas możliwość jazdy na samych solówkach. Wtedy praca 4 x 10h w tygodniu. Wyplata oscyluje 6_7. Ja nie jeździłem, bo obiecałem sobie ze nie będę spał w budzie. Ale to ze zdaniem to jeden rabin powie tak, drugi nie. .. napewno jest sie bardziej wypoczęty niż na miejscu, kończysz czas i dobranoc a nie
  • Odpowiedz