Wpis z mikrobloga

✨️ Jakie są najlepsze budżetowe perfumy cytrusowe?
#perfumy
Panowie szukam czegoś w miarę budżetowego, crowd pleasera (nic wymyślnego) i w miarę niedrogiego o zapachu cytrusowo-aromatycznym. Coś energetyzującego i bardzo świeżego. Może coś na styl Aqua di Gio ale z buchającą świeżością niczym kilka strzałów Terre d'hermes.

Znam sporo zapachów z Sephora/Douglas/Rossman/Hebe/Zara i nic nie mogę znaleźć.. jakieś MontBlanc są dla mnie kompletnie niewyczuwalne, Nautica zbyt morski, Davidoff dziwne w odbiorze, Zara Lisboa i inne mało trwałe, Azzaro Chrome z trwałością tak sobie i głównie metaliczno-syntetyczne cytrusy, Calvin Klein Free mało trwały, Coach nie siedzi, Lacoste, Jimmy Choo też niezbyt.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Tak jak kolega wyżej pisał - L'Eau d'Issey pour Homme. Ciężko o coś lepszego cytrusowego w takim budżecie do 150 zł powiedzmy. Możesz spróbować też Turathi blue z lekką nutą słodyczy, nie jest to typowy świeżak albo Dior eau sauvage cologne jak chcesz uderzać w coś bardziej klasycznego. Solidne cytrusy ma też Acqua di Parma np. Bergamotto di calabria, to już nie jest niski budżet ale można wyrwać taniej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: A profondo lubisz? Jeśli tak to polecam bardzo Lattafa Liam Blue, jedna z dwóch lattaf ktore sobie zostawiłem a przerobiłem prawie wszystko do 2024.

No i polecam oczywiście isseya tak jak koledzy wyżej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: moje odkrycie praktycznie roku to Imaginary Authors Sundrunk, cytrusy jakich nie czułem jeszcze nigdzie indziej, syropowate, gęste ale świeże i zwiewne. Tylko teraz bez sensu kupować, niedawno był moment że wszystkie IA były po 4-5 zeta/ml, w takiej cenie sztos ale pewnie szybko się to nie powtórzy.
  • Odpowiedz
@Omniscient: nie mam butli, bo przed powąchaniem Sundrunka poznałem z 7 IA i do tego momentu wszystkie były dla mnie nienoszalne
nawet nie wziąłem 5 ml tylko 3 i to tylko dlatego że chciałem przewąchać prawie całą markę xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: połączenie nut cyttusowo aromatycznych to allure homme sport od chanela, wersja cologne jeśli wolisz iść bardziej w cytrusy, ale to nie będzie najniższa półka cenowa. Turathi blue ma fajne cytrusy jak na araba - tj nie walą cifem przy psiknieciu. Jak nie zależy ci bardzo na parametrach to zobacz Versace pour homme - twórcy tego samego perfumiarza co Acqua di Gio. Z podobnych klimatów i budżetowo - misionii vave
  • Odpowiedz