Wpis z mikrobloga

Czy akumulatorową wkrętarko-wiertarką 18V z udarem da się od biedy wywiercić kilka małych otworów pod kołki w żelbecie?
Czy zostaje tylko klasyczny udar na SDSa?
Pytanie może głupie, ale dla mnie wiertarka i wkrętarka to zazwyczaj były osobne byty, a od jakiegoś czasu widzę wysyp wkrętarek z udarem.

#majsterkowanie #diy #kiciochpyta #narzedzia #zrobtosam
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chwed: Jak firmy kogucik to mozesz miec ciezko. Jak dobra to powinno sie udac. Pod Fi6 nie powinno byc problemu (dopoki nie trafisz na zbrojenie :DD)

A i jeszcze jedno. Odpowiednie wiertlo to 50% sukcesu.
  • Odpowiedz
udarem da się od biedy wywiercić kilka małych otworów pod kołki w żelbecie?

@chwed: jeden otwór będziesz wiercił tyle czasu ile trwają reklamy na Polsacie, ale awaryjnie dasz radę.

Sporo zależy od wierteł i wkrętarki.
  • Odpowiedz
@chwed: Dzisiaj z ojcem wieszaliśmy cztery plakaty w antyramach i dwie lampy sufitowe, było wiercone właśnie takim akumulatorowym sprzęcikiem - nic markowego, ojciec kiedyś wygrał w Castoramie po zeskanowaniu paragonu czy coś, więc na pewno nie dali tam żadnego profesjonalnego sprzętu xD Czy było lekko? Nie. Czy się da? No pewnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@melba Kupiłem właśnie (w sumie przypadkiem) legitną młotowiertarkę na sdsa w lidlu z udarem za zawrotne 129 zł. Bo akurat mam pasujący akumulator. Niby ma 1 J. Cebula we mnie silna, a temat spokojnie rozpyka :)
  • Odpowiedz
  • 1
@chwed

Niby ma 1 J

I tak przy wierceniu w zelbecie wciągnie nosem jakąkolwiek wiertarko-wkretarka, nawet jakby była 10x droższa.
  • Odpowiedz
@chwed: Wiercilłem i nie polecam, zajmie 10minut, jak nie spalisz i wyjdzie locha nie dziura bo tyn na około się posypie. Tylko dedykowany udar w żelbecie.
  • Odpowiedz