Wpis z mikrobloga

1.2 Espace

@mako37: Czy to zdjęcie zostało zrobione w samochodzie elektrycznym, czy hybrydzie?
Jeśli klasycznym benzynowym to gratulacje. Jeszce drugie 30 tysięcy, i silnik będzie się domagał generalnego remontu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak jak w poniższym filmie: https://www.youtube.com/watch?v=0nYDCxMbHPM
Z całym szacunkiem jest wiele lepszych silników niż 1.2 puretech. Tyle historii co się nasłuchałem o problemach
Pawci0o - >1.2 Espace

@mako37: Czy to zdjęcie zostało zrobione w samochodzie elektry...
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@bidzej o dziwo się odpycha dość dobrze do vmax idzie spokojnie strachu nie ma przy wyprzedzaniu. Spalanie po autostradzie w 4 osoby plus bagaż na poziomie 6.8-7 litrów przy prędkościach około 140 km/h więc jest bardzo dobrze jak na takie gabaryty i silnik
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@szczurek_87 tak pełna teraz do nowych dają 1.2 trzy cylindrowy. Kultura pracy jak doładowuje silnik elektryczny średnia szczególnie w mieście jednak w trasie nie czuć w ogóle że to 3 cylindry
  • Odpowiedz
@mako37 do nowych z tego co wiem ma być dawany 1.8 cztery cylindry. Nowe Clio VI dostanie właśnie 1.8 czterocylindrowy e-tech 160KM, ja mam w clio V 1.6 e-tech cztery cylindry 145 KM.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@szczurek_87 możliwe wiem tyle że teraz i w Espace i Rafale jest 1.2 jak mają w planach 1.8 to fajne bo przy tym silniku auto spoko się odpycha to 1.8 będzie już elegancko
  • Odpowiedz
@mako37 no mi ten Clio 1.6 hybrydowy idzie jak dziki. ;) To 1.2 jest z turbiną czy wolnossący? Ogólnie jeździłem wcześniej trzycylindrowym 1.0 LPG od Renault czy później 1.0 trzycylindrowy Hyundaia i to są spoko silniki. Nigdy nie kumam tego pier******* ludzi którzy takimi silnikami nie jeździli że to złe jest. XD Ni ale wiadomo jak to jest z Januszerka w PL
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@szczurek_87 z turbo ma 130 KM + 70 z silnika elektrycznego ogólnie odpycha się dobrze nie czuć tych 3 cylindrów jedyny minus to mówię przy ładowaniu silnika elektrycznego dźwięk jest średni szczególnie zimą
  • Odpowiedz