Aktywne Wpisy

DrJudym +139

mirko_anonim +27
✨️ Jak radzić sobie z wyzwiskami w rodzinie? Ⓘ
Ocencie sytuacje.
Ubieramy rano dziecko do żłobka. Ona ubiera lewy bucik, ja prawy, spieszymy się. Ona swój skończyła wcześniej i nagle zabiera się za mój ze słowami "daj to bo robisz jak nieudacznik". Słowo "nieudacznik" jest dla mnie jak płachta na byka. Nie chcąc wyzywać klepnąłem ją wierzchem dłoni o ramię. Nic jej się nie stało, kucała więc gdybym zrobił to mocno, to by
Ocencie sytuacje.
Ubieramy rano dziecko do żłobka. Ona ubiera lewy bucik, ja prawy, spieszymy się. Ona swój skończyła wcześniej i nagle zabiera się za mój ze słowami "daj to bo robisz jak nieudacznik". Słowo "nieudacznik" jest dla mnie jak płachta na byka. Nie chcąc wyzywać klepnąłem ją wierzchem dłoni o ramię. Nic jej się nie stało, kucała więc gdybym zrobił to mocno, to by
![I Krucjata. Jak rozpoczeły się wyprawy krzyżowe [Podcast historyczny]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/a55e4669a15da9d43e108105466074b3de4219c0d1720c3dfd4acc7d17b57716,q80.jpg)

#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
źródło: image
Pobierz@deviator: a skąd wziąłeś takie założenie? Ja potwierdzam to co napisał @krebul bo też miałem okazję pracować w dobrze zorganizowanym scrumie i było to przyjemne dla zespołu i jednocześnie dawało owoce w postaci nadążania z tematami oraz przewidywalności, wiadomo było rzeczywiście kiedy coś się uda zrealizować.
A to, że 1 na 10 firm
Projektujesz -> piszesz -> testujesz. Problem jest taki, że jak źle zaprojektujesz to wyjdzie dopiero w testach, czyli za późno.
Agile to metoda zwinna. Opracowujesz plan dostarczania produktu, ale dostarczasz go z małych działających elementach z określony czasie, zazwyczaj to są 2 tygodnie. Widzisz od razu jak coś działa/wyglada i
- Agile rozwiąże wszystkie problemy
- nie, Kanban
- nie, tutaj powinien być lean
- wy się nie znacie, waterfall.
Tak jak programiści, najlepiej pisać wszystkie aplikacje w jednym języku programowania, bo po co się rozwijać.
@uvaqhmmgkzhdkt: Scrum to niewolniczy system trzymający ludzi za mordę. Codziennie musisz się spowiadać ze wszystkiego co robisz, robiłeś, będziesz robić jakby to miało jakieś wielkie znaczenie dla wszystkich. Co tydzień lub dwa jest planowanie zadań i szacowanie bzdurnych story pointów, co nie ma żadnego sensu, bo i tak prawie nigdy żaden zespół nie wyrabia się ze
standup / daily scrum nie jest do spowiadania się,
tylko szybkiego update'u każdego z team, gdzie jesteśmy w dążeniu do sprint gaol'u i ewentualnej reorientacji.
TO JEST W
Jestem hejterem scruma. Te wszystkie idiotyczne zasady zabierają całą radość z tworzenia nowych rzeczy i wpływają na spadek produktywności, ale za to zarząd ma poczucie kontroli.
bo mówiłem o teamie.
Jednym ważnym czynnikie agile'a i scruma - jest team ludzi którzy rozumieją na czym polega współpraca i razem chcą dążyć do
oookeeej .. to z kim masz te standupy których tak nie lubisz? ;)
co to ma wsplónego ze scrumem?