Aktywne Wpisy

Hatsuban +168
Czy można już zdelegalizować @NewsweekPolska ? #logikarozowychpaskow
źródło: 575504387_1590824168991269_8086323735960096552_n
Pobierz
PorkaTurbo +256
#turboobrazki #portugalia #madera Fanal, położony na północno-zachodnim krańcu maderskiego płaskowyżu Paul da Serra, to jedno z najbardziej niezwykłych miejsc Atlantyku.
Gęsta mgła, powykręcane pnie i drzewa porośnięte mchem. Ten las jest częścią maderskiej Laurisilvy - reliktu dawnych lasów wawrzynolistnych, które w trzeciorzędzie porastały znaczną część Europy oraz rejony wokół Morza Śródziemnego. Do naszych czasów przetrwały jedynie na Maderze, Azorach i Wyspach Kanaryjskich.
Spacer tu daje poczucie
Gęsta mgła, powykręcane pnie i drzewa porośnięte mchem. Ten las jest częścią maderskiej Laurisilvy - reliktu dawnych lasów wawrzynolistnych, które w trzeciorzędzie porastały znaczną część Europy oraz rejony wokół Morza Śródziemnego. Do naszych czasów przetrwały jedynie na Maderze, Azorach i Wyspach Kanaryjskich.
Spacer tu daje poczucie
źródło: madera (4)
Pobierz

@WerterII: chyba kpisz albo tam od 30 lat nie byłeś XDD tam nie istnieje pojęcie lusterek, kierunkowskazy też są opcjonalne i to tylko w trakcie kręcenia kółkiem. Jedzie taki kamperem nawet cyk lewy pas, bez patrzenia bez niczego. Wyprzedza? Otóż nie, po prostu mu się prawy pas znudził chyba, bo poza nim nikogo nie było po horyzont.
Dokładnie Mireczku, polskich kierowców prześladują krwiożercze znaki XDDD
To nie ma żadnego związku z oznakowaniem, nawet jeśli czasami Ci się tak wydaje.
Polski kierowca, to w większości bezrozumna agresywna małpa za kółkiem.
Co ja mówię gminy. Na szczeblu generalnym potrafią sadzić znakami z d--y.
No chyba, że sens dla ciebie ma znak ograniczenie do 50 na 20 metrów przed końcem terenu zabudowanego?
źródło: Zrzut ekranu 2025-09-08 100314
PobierzNawet jeżeli być może w kilku przypadkach pojawiają się takie kwiatki, nic nie zmieni cech kierowcy, samych w sobie.
Brawura, agresja, bezmyślność, królowie lewego pasa i cała masa crapu, pod którym wstyd się podpisywać.
Nie przeczę, że nie ma racji w tym co piszesz, że się poprawiło, ale kurła z zamkniętymi oczami rozpoznaję zawsze, że przekroczyłem granicę z PL, a jak wjeżdżam do rodzinnej Łodzi to łykam dwie sztuki aviomarinu xD
Żeby nie było, na pewno nie zaliczam się do jakichś kapeluszników, bo sam kiedyś jeździłem jak orangutan, ale naprawdę są różnice.
W Niemczech ruch jest jednak płynniejszy i sensowniejszy niż u nas, mniej napięty, ale żeby ograniczeń prędkości ktoś tam przestrzegał jakoś lepiej niż u nas? Nie zauważyłem.
Za to Szwedzi w-------ą straszliwie. 110 jest, w dobie GPSu każdy już chyba powinien być świadomy że prędkościomierz samochodu zaniża, a geniusz będzie jechał 100 licznikowe
@pietryna123: w niemczech uwielbiam drogi szybkiego ruchu - ze skrzyżowaniami, dwukierunkowe, jednojezdniowe i ograniczeniem do 80 a miejscami 60 XDD
Jak jest 90 i jedziesz 90 to ci co jadą za tobą aż się trzęsą ze złości.
A najgorsze są te małpy w kałdi i be em we xD
@WerterII: To jest akurat prawda, jak jedziesz przepisowo albo nawet ciut wolnej nawet w miejscach gdzie wypada tak jechać bo wiadomo warunki pogodowe, zakręty i inne duperele niektórzy będą siedzieć ci na zderzaku mrugać światłami i mało
@CREATE_USER: Ja wrzuciłem info o wypadku na przykład/wpis to mnie banda imbecyli zaszczuła pisząc, że kierowca audi pod wpływem który miał pół promila
@D00D00: Często relatywnie nawet jak ktoś cię wyprzedzi to później bawi się w szeryfa i cię blokuje xD Ci ludzie nadają się do psychiatrycznego a nie do jazdy na drodze