Wpis z mikrobloga

#hecat dzień dobry, uprzejmie informuję, że młody zaczyna zrzucać kasztany ( ͡° ͜ʖ ͡°) wczoraj lekko zabrudził wacik, za to dzisiaj już poszło ze smrodkiem. No i fajnie, pomału do przodu. Łapki w coraz lepszym stanie, pare razy wdrapywał się po koszulce i nie widać, żeby brak większości pazurów sprawiał mu problem. Je więcej, bo już 10ml, chodzi szybciej i sprawniej, teraz tylko martwi mnie czasami sposób w jaki on zasypia, bo otwiera mordkę i odlatuje mu głowa. Wkręciłam sobie, że może ma padaczkę, ale robi to tylko po jedzeniu i ogólnym oporządzeniu, więc prawdopodobnie bardzo mu przyjemnie, a ja panikuje. Jutro kolejna wizyta u weta, może przyjdą wyniki kupy, dowiemy się też czy udało nam się zwalczyć giardie. Trzymajcie kciuki
jiddlo - #hecat  dzień dobry, uprzejmie informuję, że młody zaczyna zrzucać kasztany ...

źródło: IMG_2452

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jiddlo: małe koty tak zasypiają, jak by im baterie wyciągnąć, głową odpada i jest neptyk. Można mu ruszać łapami ogonem przewracac a on będzie spac
  • Odpowiedz
@jiddlo właśnie trafiłam na wpisy o kotku. Jaka bida! Ale dobrze, że Cię ma i trzymam kciuki. :)
Na wykopie była kiedyś użytkowniczka właśnie od odchowywania małych kotków, teraz jest na insta jako tymczasemumagdy. Wiem, że zawsze wspomagała dobrą radą.
  • Odpowiedz
@jiddlo Mając 9 lat wybłagałam matkę o uratowanie jeszcze ślepego kotka. Zgodziła się pod warunkiem, że samodzielnie się nim zajmę. (Na szczęście mi pomagała, ale mając do szkoły na 7:30 to ja wstawałam do niego w nocy zagrzać wody do słoika albo nastawić tykanie zegarka xd). Wtedy jeszcze nie było tak łatwo do kupienia jakiegoś mleka zastępczego, więc kotek przeżył na krowim i kaszce mannej 🫣 Ale wyrósł na zdrowego dużego
  • Odpowiedz