Wpis z mikrobloga

#studia #praca #cnc #inzynieria
Siema mirki pytanie, zacząłem prace na CNC i myślę nad studiami zaocznymi na PRz
Czy warto iść w MiBM lub ZiIP, myśle nad stanowiskiem typu Inżynier produkcji lub cos bardziej zarządzającego.
Jak to wygląda z zarobkami i z zapotrzebowaniem na Podkarpaciu. Bardziej do mnie przemawia ZiIP ale też nie wiem czy to się fajnie łączy z CNC. Czy jest to dobre posunięcie, bo też bym nie chciał utknąć jako operator za niewielkie pieniądze.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cezary-baryka123: ja bym poszedł na MiBM ponieważ w firmach w których pracowałem spotkałem ludzi po MiBM którzy zarządzali produkcja a ZiIP to było bardziej dla kobiet żeby żeby po prostu miały się pokazać czy coś bo tak to one po tych studiach nie nadają się do niczego xD

Jak już coś to ZiIP to po MiBM robić bo lepiej zrobić MiBM niż ZiIP. ZiIP to taki dodatek a przynajmniej ja
  • Odpowiedz
@cezary-baryka123: aktualnie najlepiej to MiBM, Budownictwo, Elektrotechnika i elektronika, albo coś z chemicznych, inne kierunki nie są tego warte (no może lotnictwo jeszcze spoko ale ciężko)
ZIPa odpuść, robiłem bliźniaczy kierunek pod względem trudności (transport, jeszcze przed zmianami) i fartem załapałem pracę jako inżynier, nie rób sobie pod górkę i idź od razu na MiBM ewentualnie elektrotechnikę, inne kierunki to strata czasu
  • Odpowiedz