Wpis z mikrobloga

Czołem Mirki,

Od jutra zaczynam "redukcję życia" przed planowanym ślubem w przyszłym roku i postanowiłem prowadzić tutaj dziennik – dla motywacji, kontroli i żeby móc korzystać z doświadczenia obecnych tu wyjadaczy.

Trochę o mnie:
- wzrost: 178 cm
- aktualna waga: 100 kg (pierwszy raz w życiu dobiłem do setki)
- cel: -25 kg → 75 kg
- doświadczenie: coś tam trenowałem, ale przez ostatnie 2 lata praktycznie zero treningu siłowego

Plan treningowy:
Chcę podejść ambitnie – 6 treningów w tygodniu:
* 🚴 3× rower
* 🏋️ 2× siłownia
* 🏊 1× basen + sauna

Dieta:
Na start ustawiam 2800 kcal i będę obserwował, jak organizm reaguje.

Od jutra ruszam, także o zobaczenia jutro wieczorem.

#doweselasieogarne #mikrokoksy #mirkokoksy #silownia #odchudzanie #dieta #redukcja
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DoWeselaSieOgarne: uh ale to jebnie.
25kg to jest 2kg miesięcznie. Zakładając że coś się zesra kilka razy masz dużo czasu by to zrobić mądrzej i nawet więcej zrzucić.
Jeśli to dla ciebie tak istotne to idź do dietetykanienazarty
  • Odpowiedz
@DoWeselaSieOgarne: byłem w podobnym miejscu pod koniec 2022 roku. Czeka Cię pot, krew i łzy oraz kilka przestojów, ale jest rabialne. Schudłem 27kg bez obwisłej skóry w niecały rok (pod koniec zwolniłem i już nie miałem takiego parcia) I też zacząłem od zera - nie ruszałem się wcześniej. Życzę wytrwałości, bo będzie potrzebna. Najważniejsza jest dieta, ćwiczenia to dodatek i raczej to na diecie się powinieneś skupić w pierwszej kolejności.
  • Odpowiedz
Na start ustawiam 2800 kcal i będę obserwował, jak organizm reaguje.

@DoWeselaSieOgarne: mordo, żeby zejść 25 kg musisz jeść mało xD
2800 to pewnie teraz w---------z
po prostu przeanalizuj sobie jak makro u ciebie wygląda i redukuj węgle na rzecz białka i tłuszczy, a potem zmniejsz ilość kcal
  • Odpowiedz
@DoWeselaSieOgarne: kalorie na 2000. Rower bym odpuścił, zrobić siłownia/basen na zmianę, ewentualnie wrzucić spacery zacząć od 5 000 kroków - z czasem dobić do 10 000, na siłowni treningi siłowe. Do pół roku i będzie 75.
  • Odpowiedz