Wpis z mikrobloga

Nawet google wyrzuca informacje o tym ale oczywiście długopis udaje martwego w temacie. Co za hipokryta!

Afera podkarpacka" odnosi się do śledztwa dotyczącego nieprawidłowości w podkarpackich urzędach, związanego z rzekomymi nadużyciami finansowymi i ustawianymi przetargami przez osoby powiązane z władzą samorządową i państwową. Głównymi zarzutami były korupcja, nepotyzm, ustawianie przetargów i inne przestępstwa gospodarcze na dużą skalę.
Kluczowe aspekty afery:
Podłoże
– na początku swojego istnienia afera dotyczyła m.in. rzekomego faworyzowania niektórych firm i
  • Odpowiedz
@mleko3-2procent: @srgs @ElMurano @Pokojowa a nie chodzi o to, że po prostu go to nie dotyczy? Tam były sugestie wielu polityków, głównie PIS ale nikt nawet nie sugerował Dudy i pewnie miał po prostu na to wywalone. Może nazwę kojarzyć, ale jak był wtedy na jakimś wyjeździe w USA czy innej Japonii to nie dziwię się, że go to nie obchodzi.
  • Odpowiedz
no nie wiem, zabrzmiał dla mnie dość autentycznie, że nie wie o co kaman

@barTTY: serio? W 38:39 odwraca wzrok, patrzy w podłogę (typowe oznaki mówienia kłamstwa) i mówi "nie miało to dla mnie żadnego znaczenia", nagle jakby się zacina i ogarnia co powiedział i próbuje wymyślić jak z tego wyjść. Wypadł strasznie nieautentycznie, tak jakby wiedział i miało to dla niego znaczenie. Ogólnie Duda w pokerze by nie zaszalał,
  • Odpowiedz
  • 5
@Mr_InC0gnit0 ja trafilem na informacje, ze jakies ukrainskie gangusy, bracia, mieli tasmy z burdeli na podkarpaciu, ale na ukrainskich politykow, nie polskich i nasze sluzby dali im ochrone za haki na wladze ukrainskie
  • Odpowiedz
@ElMurano za duzo filmow Vegi.
Afera dotyczyla glownie politykow Po-psl, rzekome tasmy dziwnie zniknely i kiedy je krecono? 15 lat temu? Glowne zarzuty dotyczyly tego ze typ z cbś kryje burdele na podkarpaciu, na samych tasmach uwieczniono niby bylego marszalka, biskupa, komendanta ...
Stan Tymiński tez kiedys miał teczke a Leppera powieszono.. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz